Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

Štybarův šéf boří spekulace: Investovat do Froomea se nechystám. Podle něj už na výhru Tour nemá

Sport

  9:05
Brusel - Přední cyklistická stáj Deceuninck-QuickStep se nehodlá ucházet o britskou hvězdu Chrise Froomea, o jehož možném odchodu z Ineosu se spekuluje. Ve svém sloupku pro deník Het Nieuwsblad to uvedl Patrick Lefevere, šéf belgického týmu, jehož barvy dlouhodobě hájí i český profesionál Zdeněk Štybar.

Chris Froome na olympijské trati neuspěl. foto: Reuters

Táta by byl z kampaně Black Lives Matter znechucený, tvrdí syn Muhammada Aliho

Froomeovi po sezoně skončí smlouva. Čtyřnásobný vítěz Tour de France se údajně ale porozhlíží jinde už nyní, i kvůli obrovské touze uspět na odložené „Staré dámě“ popáté. V Ineosu totiž patří mezi jeho týmové kolegy i vítězové Tour z předchozích dvou let Geraint Thomas a Kolumbijec Egan Bernal, Froome tak nemá jistou pozici jasného týmového lídra.

Tour de France 2017: Chris Froome coby čtyřnásobný vítěz slavného cyklistického...
Tour de France 2017: Chris Froome slaví čtvrté celkové vítězství na „Staré...

Podle Lefeverea by ale nešlo o smysluplnou investici. „Nechci tady mluvit za nikoho jiného, ale osobně bych do takového projektu nechtěl investovat. S velkým respektem k jeho úspěchům - může opravdu ještě vyhrát Tour ve věku 35 let?“ nadnesl Lefevere.

Je navíc přesvědčený, že kariéru rodáka z Nairobi řídí jeho žena. „Ve spojení s Froomem by mě také zneklidňovalo, že jeho manažerem je jeho manželka Michelle Coundová. Taková spolupráce přináší jen utrpení. Pamatuji, jak to bylo se smlouvou Abrahama Olana v týmu Mapei a jeho manželkou,“ připomněl Lefevere.

„A stejné je to i s bratry závodníků, kteří působí v rolích jejich agentů. Byl to případ Oscara Freireho či Alberta Contadora, s jehož bratrem Franciscem jsme jednou seděli okolo stolu. Alberto sice nikdy nejezdil za náš tým, ale já toho nikdy nelitoval,“ uvedl Lefevere.

Podle posledních spekulací má o Froomea eminentní zájem stáj Start-Up Nation a nabízí mu tříletou smlouvu. Rozhodnutí se očekává ještě před koncem června. Paradoxně právě izraelský tým v roce 2018 málem „spolkl“ Deceunick-QuickStep.

„Byli jsme velmi blízko dohodě. Už byla domluvena i částka, za kterou nás převezmou a vše ostatní. Já sám bych zůstal ve vedení týmu přinejmenším tři roky. Vše ale bylo nakonec zrušeno z jediného důvodu - povedlo se nám najít sponzora,“ připomněl Lefevere vstup firmy Deceuninck.

vov maz

Autor:

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...