Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Řepka tvrdil, že auto na ženu převede. Rozsudek ve věci zpronevěry padne v únoru

Sport

  11:01
PRAHA - Bývalý fotbalový reprezentant Tomáš Řepka se verdikt v kauze údajné zpronevěry dozví nejdříve v únoru. Obvodní soud pro Prahu 6 dnes sice vyslechl oba zbývající svědky, jednání však musel odročit. Čeká totiž na zaslání rozsudku Krajského soudu v Brně, který fotbalistu minulý měsíc pravomocně potrestal třemi sty hodin obecně prospěšných prací za internetové útoky na exmanželku.

Tomáš Řepka. foto: MAFRA - Ondřej Němec.

Obžaloba tvrdí, že Řepka prodal v prosinci 2016 své známé Michaele Malíkové za 1,2 milionu korun mercedes, který v té době nevlastnil. Ženě později auto zabavili Řepkovi exekutoři poté, co s ní fotbalista přestal komunikovat a peníze jí nevrátil.

Transakci dnes soudu potvrdili a popsali bývalý přítel Malíkové a také provozní dejvického baru, kde k předání došlo. Oba shodně uvedli, že Řepka s Malíkovou na místě sepsali dokument, v němž se sportovec zavázal vrátit ženě peníze, pokud na ni auto do roka nepřevede. Klasickou kupní smlouvu prý neuzavřeli, protože Řepka se nijak netajil tím, že mercedes je psaný na firmu, autem tehdy jezdil na základě nájemní smlouvy. Tvrdil prý ale, že s převodem nebude problém.

„Vysvětloval to tak, že spousta lidí to tak dneska má psané na různé firmy,“ řekl soudu první ze svědků. Popsal, jak jeho družka následně Řepkovi často volala a převod urgovala. „Sliboval, sliboval, a nic se nedělo,“ uvedl.

Tomáš Řepka v dresu Sparty
Tomáš Řepka se na lavičce diví výroku rozhodčího.

Podle provozního baru vyplynulo sepsání dokumentu ze situace. „Míša Malíková přivezla milion v igelitovém pytli. Věděla, že auto nemůže koupit, on věděl, že ho nemůže prodat. Tak si na to udělali papír,“ shrnul muž.

Řepka k hlavnímu líčení opět nedorazil, předem se omluvil. Na policii dříve odmítl vypovídat. Za zpronevěru mu vzhledem k výši údajně způsobené škody hrozí dva až osm let vězení. Pokud ho soud shledá vinným, bude mu ukládat souhrnný trest, do nějž zahrne i potrestání z Brna. Souhrnný trest musí být vždy přísnější než trest původně uložený. Jednání bude pokračovat 7. února.

Bývalý obránce Ostravy, Sparty, West Hamu a Fiorentiny má v rejstříku trestů už několik záznamů. V letech 2015 a 2016 dostal dvakrát podmíněný trest za řízení v opilosti. Letos v květnu mu soud potvrdil 180 hodin obecně prospěšných prací za zanedbání povinné výživy. Za internetové útoky na bývalou manželku původně fotbalista dostal souhrnný trest půl roku vězení, odvolací senát mu jej však zmírnil rovněž na obecně prospěšné práce. Musel totiž přihlédnout k tomu, že Řepka v mezičase první uložené práce vykonal.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...