Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ronaldo zpátky v Madridu? Chci hrát s Realem až ve finále, říká

Cristiano Ronaldo. foto: ČTK/AP

leverkusen - Útočník Cristiano Ronaldo doufá, že s fotbalisty Juventusu vyzve svůj bývalý tým Real Madrid až v květnovém finále Ligy mistrů. Narazit na „Bílý balet“ by ale čtyřiatřicetiletý Portugalec mohl už v osmifinále, o jehož složení rozhodne pondělní los.
  13:00

„Real je výjimečný tým, ale raději bych se s ním utkal až v pozdější fázi. Nejraději až ve finále, pod to bych se podepsal,“ řekl Ronaldo pro Sky Sport Italia. 

S „Los Blancos“ vyhrál soutěž čtyřikrát, další triumf přidal s Manchesterem United.

Ronaldův gól pomohl Juventusu v závěrečném kole základní skupiny ke středeční výhře 2:0 v Leverkusenu. Turínský klub ovládl skupinu D a při losování bude mezi nasazenými. 

Real skončil ve skupině druhý. Kromě madridského celku můžou „Bianconeri“ v osmifinále narazit na Chelsea, Dortmund, Lyon nebo Tottenham.

Ronaldo se už zbavil zdravotních problémů, které ho v předchozích týdnech limitovaly. Kvůli nim v listopadu nedohrál duely s AC Milán v italské lize a s Lokomotivem Moskva v Lize mistrů. K duelu Serie A v Bergamu nenastoupil.

„Cítím se dobře, fyzické problémy pominuly. Čtyři týdny jsem měl bolesti, ale teď už jsem v pořádku,“ uvedl Ronaldo.

„Týmu se daří, ve druhé půli proti Leverkusenu jsme hráli dobře, vyhráli jsme skupinu a věci se v můj prospěch zlepšují. Více si teď věřím a doufám, že v tom budu pokračovat,“ dodal.

Rozzuřený Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo oslavil návrat do sestavy Staré dámy novým účesem.

Užívá si spolupráci s útočnými parťáky Paulem Dybalou a Gonzalem Higuaínem. 

„Skvěle si rozumíme, s oběma rád hraju. Na hřišti máme spoustu zábavy. Kdo ale nastoupí, záleží na trenérovi (Mauriziu Sarrim) a to musíme respektovat,“ konstatoval mistr Evropy z roku 2016.

Autor: