Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Klobouk dolů před Slavií. Nebýt gólmana Bürkiho, Dortmund nikam nepostoupil

Gólman Roman Bürki zneškodnil několik obrovských šancí Slavie. foto: ČTK/APReuters

Dortmund - Za velmi dobrý a odvážný výkon chválí německá média fotbalisty Slavie po úterním utkání šestého kola Ligy mistrů v Dortmundu.
  9:45aktualizováno  13:18

Víc než půlmiliarda. Slavia vydělala po Plzni nejvíce peněz v LM z českých týmů

Píšou také o dramatickém vývoji, kdy do poslední chvíle nebylo jasné, zda Dortmund, který zvítězil 2:1, postoupí do vyřazovací části. 

Vysoce hodnotí výkon domácího brankáře Romana Bürkiho, který zneškodnil několik velkých šancí českého týmu.

Televize n-tv na svém webu o Slavii píše jako o herně silném a navýsost odolném soupeři, kterému se fotbalisty Dortmundu dařilo znovu a znovu dostávat do problémů, takže opakovaně vypadali, že je toho na ně moc. 

Cituje také obránce Matse Hummelse, který mluvil o divoké jízdě proti odvážnému týmu a neskutečně intenzivním zápase. „Klobouk dolů před tím, co (Slavia) Praha ve skupině dokázala,“ poznamenal.

O odvážném týmu píše i specializovaný server kicker.de, podle nějž šlo o zcela otevřený zápas. 

„S postupujícím časem ztratili černožlutí trochu nit. Slavia už také neměla co ztratit a přesně tak Češi hráli,“ konstatuje web, který vypichuje šance Stancia, Takácse, Škody nebo Masopusta z prvního poločasu. 

V tom druhém už podle něj byla obrana Dortmundu výrazně lepší, i tak ale do „megašance“ pustila Kúdelu, který hlavou z bezprostřední blízkosti minul prázdnou branku.

15. PROSINCE: 16. Exkluzivní náskok po dvou třetinách základní části znamená,...
Fotbalisté Dortmundu se radují z gólu proti Slavii.

Podle nejčtenějšího německého deníku Bild postoupil Dortmund do další fáze Ligy mistrů díky Barceloně, Julianu Brandtovi a Bürkimu. 

Barcelona totiž v souběžném zápase porazila Inter Milán 2:1, Brandt vstřelil Slavii rozhodující gól a gólman Bürki Borussii opakovaně podržel.

Bild v jeho případě píše o senzačním výkonu a skvělých reflexech, kicker.de o vynikajícím výkonu a prvotřídních zákrocích, list Die Welt pak o výkonu na úrovni světové extratřídy. 

Televize n-tv má za to, že by bez něj Dortmund zkolaboval. „Roman Bürki měl jeden z těch výjimečných dnů, kdy se sportovci daří úplně vše,“ konstatuje.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...