130 let

Udělají nám hoši radost? | foto: ČTK

RZB: EURO vyhrají Češi

Sport
  •   11:55
V únorové předpovědi nejslavnější rakouské věštkyně sice propadli, ve "vědečtější" prognóze analytiků vídeňské Raiffeisen Zentralbank (RZB) ale naopak vyhráli. Čeští fotbalisté se podle počítačových expertů rakouské banky stanou v červnu mistry Evropy.


Rakouští analytici vypracovali podle dnešní zprávy listu Kurier model, do něhož uložili velké množství nejrůznějších informací o všech šestnácti mužstvech, která se zúčastní finálového turnaje. Vedle výsledků posledních zápasů nebo bodového ohodnocení podle žebříčku FIFA brali prý v úvahu i takové ukazatele, jako je tržní hodnota hráčů.

Výsledek této analýzy zní: v semifinále Češi přehrají Němce a Španělé vyřadí Itálii. Ve finále pak budou rozhodovat penalty, v nichž budou úspěšnější svěřenci trenéra Karla Brücknera.

Již v únoru zveřejnila svou věštbu Rosalinde Hallerová, podle níž budou ale výsledky úplně jiné. Věštkyně, která tvrdí, že její předpovědi mají osmdesátiprocentní úspěšnost, prorokovala vítězství Itálie. Ta podle ní ve finále porazí Portugalsko, zatímco Češi vůbec nepostoupí ze skupiny.

Autor: ČTK