Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

S Chelsea vyhrál Evropskou ligu, teď povede italský kouč Sarri Ronalda a spol.

Sport

  16:15
turín - Novým koučem fotbalistů Juventusu se stal podle očekávání Maurizio Sarri. Dosavadní trenér Chelsea podepsal s úřadujícím italským mistrem smlouvu na tři roky. Juventus to oznámil na svém webu.

Maurizio Sarri. foto: Reuters

Takováhle přezdívka? Velká čest, usmíval se 'Japonský Messi' po přestupu do Realu

Chelsea opustil šedesátiletý rodák z Neapole po jedné sezoně, v níž s týmem vyhrál Evropskou ligu, postoupil do finále Ligového poháru a skončil třetí v anglické lize. Kvůli neshodám s hráči se ale stále spekulovalo o jeho odchodu. 

Na Stamford Bridge měl smlouvu ještě na dva roky. Podle italských médií za něj Juventus zaplatil odstupné 1,1 milionu liber (asi 32 milionů korun), britská média informovala o částce pět až deset milionů liber.

„Když jsme se bavili po finále Evropské ligy, Maurizio dal jasně najevo, že by se moc rád vrátil domů a pracoval v Itálii,“ uvedla šéfka Chelsea Marina Granovská. 

Cristiano Ronaldo za Juventus v Lize mistrů proti Atlétiku Madrid
Alex Sandro a Miralem Pjanič utěšují Cristiana Ronaldo, jenž obdržel červenou...

„Také pro něj bylo důležité být blízko rodině, aby se mohl starat o staré rodiče,“ dodala.

Sarri nahradil Massimiliana Allegriho, který po sezoně v klubu skončil a rozhodl se dopřát si roční volno. 

S Juventusem během pěti let získal pět mistrovských titulů, čtyřikrát Italský pohár a dvakrát domácí Superpohár. Juventus se pod jeho vedením také dostal dvakrát do finále Ligy mistrů.

Před angažmá v Chelsea vedl Sarri v italské lize tři roky Neapol. Předtím trénoval v Serii A také Empoli, které v roce 2014 do nejvyšší soutěže dovedl.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!