Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Pokračování Jomkipurské války? Pokud přijde do Liverpoolu Izraelec, Salah prý odejde

Sport

  17:15
PRAHA - Nejlepší hráč předchozího ročníku Premier League Mohamed Salah prý měl pohrozit vedení Liverpool, že pokud v zimě přivede do týmu izraelského útočníka Moanese Daboura ze Salzburgu, bude uvažovat o odchodu z klubu. Egypťan Salah si prý nedokáže představit, jak by v útoku mohl spolupracovat kvůli vypjatým egyptsko-izraelským vztahům s židovským spoluhráčem.

Mohl by hrát Mohamed Salah s izraelským hráčem? foto: Reuters

Poražení roku: Sparta protočila tři trenéry, bratislavský Slovan v KHL dál tápe

Kvůli tomu, že Barcelona vehementně stojí o brazilského útočníka Liverpoolu Roberta Firmina, začínají Reds pátrat po jeho možné náhradě. A vyhlédli si právě 26letého Daboura.

Útočník s arabsko-židovskými kořeny hraje v Salcburku ve velké formě a tak by mohl Firmina zastoupit. 

V Anglii však proběhla zpráva, že Salah by vedle Daboura hrát kvůli politickým konfliktům nemohl. Informace přiživil už dříve tím, že když ještě hrál za Basilej, odmítl v zápase Ligy mistrů proti Maccabi Tel Aviv podat ruku izraelským hráčům.

Moanes Dabour

Místo toho si v ústraní zavazoval kopačky a předstíral, že si hráčů Maccabi vůbec nevšimnul. Po zápase pak vyšlo najevo, že toto gesto udělal kvůli silnému nátlaku jeho krajanů.

I když sám Salah i Liverpool nařčení z nechuti hrát s Dabourem vyvrátili a ostře se proti nařčení ohradili, na sociálních sítích už začala pořádná mela. 

Na vzniklou situaci už dokonce zareagovaly sázkové kanceláře, podle nichž má Salah nejvyšší šanci odejít do Realu Madrid.

Autor: