Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Šestnáctiletý talent Hložek podepsal se Spartou na tři roky. Cílem je získat titul, říká

Sport

  14:04
PRAHA - Šestnáctiletý útočník Adam Hložek podepsal s vedením fotbalistů Sparty tříletou smlouvu, což je maximální doba, kterou klub hráči do 18 let může nabídnout. Letenští o tom informovali na svém webu.

Adam Hložek v souboji s Patrikem Hrošovským foto:  Michal Sváček, MAFRA

„Jsem moc rád, že jsem podepsal se Spartou novou smlouvu. Doufám, že nová sezona bude o dost lepší, než byla ta minulá z pohledu týmového i mého,“ řekl pro klubový web Hložek, který 25. července oslaví sedmnáctiny.

„Je to výborný dárek k narozeninám, ale moje motivace zůstávají stejné. Mým cílem je získat se Spartou titul,“ dodal Hložek, který loni v listopadu debutoval v lize jako nejmladší hráč Pražanů v historii. Za Letenské nastoupil v nejvyšší soutěži ke 20 duelům, v nichž se trefil třikrát.

Adam Hložek v souboji s Patrikem Hrošovským
Adam Hložek dává hlavičkou první branku utkání

„Adam Hložek je velký talent nejen Sparty, ale celého českého fotbalu. Nesmíme ale zapomínat na to, že je to stále velmi mladý kluk, kterému bude teprve sedmnáct let. Potřebuje od nás všech čas, což je potřeba zdůraznit obzvlášť v dnešní době, kdy téměř nikdo nemá dostatek trpělivosti,“ prohlásil sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

„Adam musí přirozeně dospívat a rozvíjet se. Jako člověk i jako fotbalista. Chceme se podílet na tom, aby byl jeho hráčský i osobnostní vývoj nadále postupný. Těšíme se, že budeme nadále společně pracovat na tom, že z Adama vyroste úspěšný hráč. Má pro to totiž ty nejlepší předpoklady,“ dodal bývalý hráč Sparty, Dortmundu a Arsenalu.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...