Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Mandjeck si stěžuje na Spartu u FIFA. Jsme ve druhé fázi vysvětlování, říká tiskový mluvčí Kasík

Sport

  12:47
Praha - Kamerunský reprezentant Georges Mandjeck si u Mezinárodní fotbalové federace FIFA stěžuje na pražskou Spartu, kde má ještě rok smlouvu. Třicetiletý záložník však údajně kontrakt považuje za neplatný a chce ho předčasně rozvázat. Sparta situaci řeší s FIFA.

Prezident FIFA Gianni Infantino zavítal na volební kongres Evropské fotbalové federace UEFA. foto: ČTK/AP

Mandjeck přišel do Sparty před dvěma lety v rámci rozsáhlých změn pod vedením tehdejšího italského trenéra Andrey Stramaccioniho. V letenském mužstvu se však neprosadil, zasáhl jen do deseti ligových utkání a po půl roce se vrátil do Met na hostování. Na minulou sezonu si defenzivního středopolaře vypůjčilo Maccabi Haifa. Momentálně má Mandjeck po mistrovství Afriky dovolenou, po níž by se měl vrátit do Sparty. To však nevypadá reálně.

„Před nějakou dobou jsme byli kontaktováni ze strany FIFA, že po nás chtějí vyjasnit některé věci související s Georgesem Mandjeckem. V tuhle chvíli jsme ve fázi druhé odpovědi nebo vysvětlování. Je to věc týkající se smluvního vztahu mezi klubem a hráčem,“ řekl ČTK tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Podle francouzského listu L’Équipe a dalších médií si Mandjeck u FIFA stěžoval na nevyplacené bonusy i na to, že ve Spartě nedostal zaměstnaneckou smlouvu, ale byl vedený jako osoba samostatně výdělečně činná, což je v ČR běžnou praxí a souladu s tuzemskou legislativou oproti dalším zemím Evropské unie.

„To si odvodila některá média, že je to o OSVČ a tak. Tam se řeší primárně jiné věci,“ konstatoval Kasík bez dalších podrobností.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...