Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sevilla se loučí nejkrutějším možným způsobem. Ale také po právu, soudí španělský tisk

Sport

  12:00
madrid - Za hořký a krutý označila španělská média konec fotbalistů Sevilly v osmifinále Evropské ligy kvůli tomu, že ho ve čtvrtek na hřišti Slavie zpečetil gólem na 4:3 až v úplném závěru prodloužení záložník Pražanů Ibrahim Traoré.

Radost brankáře Slávie Ondřeje Koláře z proměněné penalty. foto:  Michal Sváček, MAFRA

Trpišovský: Něco podobnýho už nikdo z nás nezažije. Teď už se snad konečně dočkám Chelsea nebo Arsenalu

Podle španělských novinářů Slavia předčila svého soupeře spíš po fyzické než technické stránce a uspěla i díky tomu, že její hráči dokonale plnili taktické pokyny trenéra Jindřicha Trpišovského. 

Sevilla naopak podle deníků tápala a působila jako tým bez duše.

„Gól v poslední minutě prodloužení ukončil cestu pětinásobného vítěze Evropskou ligou. Sevilla se loučí nejkrutějším možným způsobem, ale také částečně po právu, protože dělala neodpustitelné chyby,“ píše deník El País. 

Milan Škoda je nadšený z první branky.

Chybu spatřuje především v obranné hře andaluského celku, mimo jiné jeho neschopnosti držet míč a pohlídat si v klidu výsledek poté, co se v prodloužení ujal vedení 3:2.

„Trpišovský měl plán a jeho fotbalisté ho plnili dokonale,“ uvedl deník El Mundo, podle kterého v Praze od začátku Seville nic nevycházelo. 

„Ve 14. minutě poslal Stoch roh na vzdálenější tyč, kde byl Škoda víc osamocený než Tom Hanks, když přišel o Wilsona,“ napsal deník s odkazem na film Trosečník. 

Vysoký útočník tak neměl problém připravit první gól pro Ngadeua, dodal.

Ben Yedder proměněnou penaltou těsně před pauzou vykřesal naději španělského týmu, ale Sevilla ji podle deníku El País zase sama zhasila hned po přestávce. 

„Další zaváhání Carrica a série chyb vyústily v penaltový faul Navase na Bořila, kterému se přitom dalo snadno předejít. Souček darem od Sevilly nepohrdl,“ uvedl list. 

Radost hráčů Slavie z prvního gólu, na snímku Alex Král a Lukáš Masopust.

Deník Sport chválí další vyrovnání z kopačky El Haddadiho. „Spektakulárním volejem zpoza vápna srovnal na 2:2. Jedním z nejlepších gólů tohoto ročníku Evropské ligy koupil Seville lístky na prodloužení,“ napsal list.

Když v prodloužení poslal gólem na 3:2 Sevillu poprvé v utkání do vedení Vázquez, zápas vypadal jako rozhodnutý, shodují se listy. „Vypadalo to, že svou hlavičkou definitivně ztišil české koloseum,“ píše deník AS.

Podle listu však Van Buren gólem na 3:3 znovu přiblížil tragédii. „A ta přišla ve chvíli, kdy ji nikdo nečekal, nebo možná naopak všichni mohli čekat. V poslední minutě prodloužení, kdy už zbýval čas jedině na naříkání,“ dodal list.

Podle deníku El Mundo chyboval při rozhodující brance Traorého střídající Rog. 

„S Evropskou ligou se tak rozloučila Sevilla, když nedokázala ovládnut zápas proti soupeři, který své nedostatky nahradil řádem, přesvědčivostí a důvěrou ve svou cestu. Stačilo mu to na to, aby zdolal zoufalý a tápající tým bez duše,“ dodal. 

Radost hráčů Slavie z prvního gólu, na snímku Alex Král a Lukáš Masopust.
Střelec úvodního gólu utkání Michael Ngadeu Ngadjui ze Slavie.

„Gól v poslední chvíli, téměř komický po tisíci odrazech, znamenal pro Sevillu konec. Král Evropské ligy padl tím nejbolestivějším způsobem,“ shrnul AS.

Autor: