Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Slavia smetla Žižkov a zaslouženě obhájila titul

Sport

  19:10aktualizováno  19:44
PRAHA - Už, už to vypadalo na drama. Mezi 21. a 25. kolem nedokázala Slavia ani jednou naplno bodovat a soupeři se k ní pomalu blížili. Dnes však sešívaní pod žižkovskou věží potvrdili nadvládu nad českou fotbalovou scénou. V dohrávce 28. kola smetli svěřenci Karla Jarolíma 3:1 Žižkov a obhájili mistrovský titul. Utkání pokazili domácí fanoušci potyčkou s pořadateli (VIDEO+FOTO).

Karel Jarolím a fanoušci. foto: ČTK

Slávisté šli "doma" pod žižkovskou věží od první minuty za svým cílem - získat alespoň bod a pojistit si tak druhý mistrovský titul v řadě. Již v 6. minutě se prosadil obrozený kanonýr Fořt a slávisté dál svého soupeře válcovali. Fanoušci hostí již měli jasno - a žižkovským stadionkem se začaly nést vítězné chorály.

SLEDOVALI JSME ON-LINE!

Jejich frenkvenci ještě zvýšil další průběh utkání, kdy se hosté valili do jednoho útoku za druhým, velmi aktivní byli především oba kraje - Milan Černý a Petr Janda. Mistrovské razítko dali hostům na 17. ligový titul v historii dvě trefy v rozmezí 35. a 39. minuty, kdy se nejprve trefil do vlastní branky Hruška a následně se podruhé v zápase prosadil Fořt. Druhý poločas se již jen dohrával. Jeho průběh narušili po hodině hry nepokojní domácí fanoušci, kteří vyvolali bitku s pořadateli (PŘIPRAVUJEME VIDEO).

Domácí se alespoň patnáct minut před koncem dočkali čestného gólu po hlavičce Straky, před ním orazítkoval tyč vystřídavší Zenga. Slávisté ale větší drama již nepřipustili.

Pak již mohly naplno propuknout oslavy sešívaného národa, kteří zaplnili žižkovský stadion k prasknutí. Zaslouženě. Slávisté dokázali obhájit titul po dlouhých 61 letech, naposledy se dvakrát za sebou radovali z mistrovské trofeje v letech 1947 a 1948.

MISTROVSKÉ OHLASY:
Martin Vaniak:
"Jsme rádi, že jsme to dneska dotáhli k titulu. Každý titul je skvělý, takže i tento si určitě užijeme. Je dobře, že se nemusíme strachovat až do konce. Co se týče mé budoucnosti ve Slavii, tak ještě uvidíme, ale tento klub potřebuje perspektivního brankáře, který bude chytat pět, sedm let. Pokud někoho takového vedení přivede, velmi rád jej budu zezadu jistit."

Erich Brabec: "Je to skvělé, jsem moc rád, že jsme si titul zajistili již dnes. Vůbec by mne nenapadlo, když jsem do Slavie přišel, že bych se mohl radovat hned ze dvou titulů, je to skvělý pocit.

DOHRÁVKA 28. KOLA GAMBRINUS LIGY:
VIKTORIA ŽIŽKOV - SLAVIA PRAHA 1:3 (0:3)

Branky: 74. Straka - 6. a 39. Fořt, 35. vlastní Hruška. Rozhodčí: Jílek - Kordula, Urban. ŽK: Hruška, Procházka, Sabou (všichni Žižkov). Diváci: 5404.

Sestavy: Žižkov: Bartalský - Hruška, Procházka, Gabriel - Stracený (21. Palát), Sabou, Besta, Koukal (46. Xavier) - Vozábal - Kalod, Naumov (61. Straka). Trenér: Kočí.

Slavia: Vaniak - Grajciar, Brabec, Hubáček, Švento (80. Kovařík) - Janda (72. M. Jarolím), Suchý, Volešák, J. Černý - M. Černý (76. Ivana), Fořt. Trenér: K. Jarolím.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!