Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Slavia zaskočila Plzeň. Koubek: Umřeli jsme jen na spalování šancí

Sport

  19:30
PLZEŇ - Před utkáním s Plzní se fotbalisté Slavie Praha ocitli na posledním místě. Na trávníku ale byli úřadujícím mistrům více než rovnoceným soupeřem. Doplatili jen na neproměněné šance a po remíze 1:1 jsou sešívaní v tabulce čtrnáctí.

Fotbalový trenér Miroslav Koubek. foto: Ladislav Němec, MAFRA

Ani to není příčka odpovídající jménu Slavie. A v pondělí může být zase hůř: pokud Brno v dohrávce alespoň remizuje s Teplicemi, posune slávisty zpátky na předposlední místo. "Já se od příchodu do Slavie na tabulku nekoukám. Jen tuším, že jsme někde úplně na konci a hrajeme o záchranu," tvrdí kouč Miroslav Koubek, jenž se ve svém třetím ligovém utkání na lavičce Slavie dočkal prvního bodu. Trenér tedy poslední místo neřešil, ale co hráči? "Někde v podvědomí jsme to měli, ale s tím se nedá jít na hřiště," říkal Martin Juhar. "Šli jsme tam s tím, že chceme vyhrát. Musíme se soustředit na pozitivní věci."

Jednou z nich bylo, že Koubek utkání vůbec stihl, a to s velkou rezervou. Odpoledne dovedl reprezentaci do 19 let k vítězství nad Gibraltarem, pak nasedl do letadla a už hodinu a půl před zápasem byl ve Štruncových sadech. "Cesta byla bez problému, řešme raději fotbal," nechtěl slávistický trenér rozebírat své bleskové putování republikou. Tak tedy dobrá... "Bodu z Plzně si musíme vážit. Před zápasem bych byl s bodem maximálně spokojený, ale vzhledem k průběhu hry si myslím, že jsme z toho mohli vytěžit víc. Nevím, jestli nás Plzeň třeba trochu nepodcenila. Bohužel jsme umřeli na spalování šancí. Nejdůležitější ale je, že se naše hra zlepšila. Jak moc, to se ukáže v příštím kole proti Bohemians," myslí si Koubek.

Slavia se musela obejít bez tří brankářů a tří zkušených záložníků

Slavia se přitom musela obejít bez tří brankářů a tří zkušených záložníků. Koubek ovšem udělal v sestavě i změny, které nemusel: do útoku nasadil Juhara a Milana Škodu, který rozhodl v Plzni jarní duel, postavil do středu obrany.  Zabralo to, jediný gól hostů vstřelil právě slovenský univerzál. "Že půjdu do útoku, jsme s trenérem probírali asi deset dní dopředu. Hraju to i na tréninku, bylo to připravené. Za svou kariéru už jsem hrál prakticky na všech postech. Doufám, že v útoku budu nastupovat dál," přeje si někdejší levý bek.

Slavia Praha - Jablonec. Martin Juhar ze Slavie střílí gól

"Je vysoký předpoklad, že bychom touto cestou mohli jít," říká Koubek. Jakou cestou půjde Slavia ve zbylých pěti kolech podzimní části? Převážně trnitou jako doposud, nebo více odpovídající legendě klubu? Koubkem zmíněné zlepšení může předvést nejen v derby s Bohemians, ale poté i proti Příbrami, Brnu, Slovácku a Liberci. "Jsou to pro nás velice důležité zápasy. Musíme v nich bodovat, aby se Slavia zvedla," hlásí nový hrotový hráč Juhar.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!