Středa 22. května 2024, svátek má Emil
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Benefice na počest Karla Rachůnka vynesla tři miliony

Sport

  15:05
STARÉ MĚSTO - Tři miliony a sedm tisíc korun vynesl třetí ročník Slovácké benefice, která se konala k uctění památky tragicky zesnulého hokejového reprezentanta Karla Rachůnka. Akce, jejíž součástí bylo fotbalové utkání mezi výběrem hokejistů a fotbalistů se Slavojem Houslice, vyvrcholila dobročinnou dražbou v Redutě v Uherském Hradišti až kolem půlnoci.

Třetí ročník Slovácké benefice, která byla věnována tragicky zesnulému Karlu Rachůnkovi (Jakub Voráček a David Novotný) foto: ČTK

Na pódiu se objevil dres Jaromíra Jágra se speciálním věnováním Slovácké benefici či dres a brusle Josefa Vašíčka, který zahynul loni v září při leteckém neštěstí v Jaroslavli stejně jako Rachůnek a Jan Marek. Ve finále se dražil reprezentační dres Karla Rachůnka. "O závěrečnou čtyřku se strhl velký boj a výsledné částky vyletěly nad tři sta tisíc. Rachůnkův dres byl vydražen dokonce za půl milionu korun," uvedl jeden z organizátorů akce Aleš Mazúrek. Při předávání cenných relikvií celý sál povstal Akci uspořádal Jakub Kovář, kamarád Karla Rachůnka. "Moc vám všem děkuji.

Kadlec částečně "splatil dluh"

Díky, že jste přijeli a dokázali, že Karel a kluci byli skutečně velcí lidé. Ta částka je neuvěřitelná. Doufám, že z nás má Karel tam nahoře radost. Tady dole je s námi pořád," loučil se s tleskajícím sálem dojatý Kovář.

Poctu kamarádovi přijel složit těsně před cestou na Euro i fotbalista Michal Kadlec, který přivezl šek na 10.000 eur (čtvrt milionu korun) z německé aukce dresu Lionela Messiho. Před utkáním jej předal Domovu pro zdravotně postižené na Velehradě. "Karel vloni vydražil můj dres a měli jsme možnost se spolu seznámit blíže. Jsem rád, že mu mohu dluh splatit aspoň částečně tímto způsobem," uvedl Kadlec.

Autoři: ,

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...