Pondělí 17. června 2024, svátek má Adolf
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

V předběžné nominaci Španělska na fotbalové Euro nečekaně chybí Asensio

Marco Asensio z PSG míjí míč a pouští ho mezi hráče Toulouse: Cristiana Cásserese (24), Zakariu Aboukhlala a Kévina Kebena. foto: AP

V předběžné nominaci Španělska na fotbalové mistrovství Evropy překvapivě chybí útočník Marco Asensio z Paris St. Germain. První pozvánky do národního týmu se naopak dočkal jednadvacetiletý Fermín López z Barcelony.
  13:47

„Asensia mám rád, ale soustřeďme se na hráče, kteří jsou v nominaci,“ uvedl trenér Luis de la Fuente při zveřejnění kádru v sídle španělského svazu RFEF v Las Rozas. „Teď mám zcela jasno, ale je možné, že mě hráči, co teď ve výběru nejsou, přesvědčí a dostanou se do konečné nominace,“ dodal.

De la Fuente oznámil 29 jmen. Největší zastoupení mají s pěti hráči Real Sociedad a Barcelona. Z katalánského celku byli mimo jiné nominováni sedmnáctiletý Pau Cubarsí a ještě o rok mladší Lamine Yamal.

Konečný výběr pro Euro musí De la Fuente oznámit nejpozději 7. června. Španělé se v základní skupině šampionátu, který v Německu začne 14. června, postupně utkají s Chorvatskem, obhájci titulu z Itálie a Albánií.

Předběžná nominace Španělska na fotbalové Euro

Brankáři: Unai Simon (Athletic Bilbao), Alex Remiro (Real Sociedad), David Raya (Arsenal).

Obránci: Dani Carvajal (Real Madrid), Jesus Navas (Sevilla), Aymeric Laporte (Al-Nassr), Nacho Fernandez (Real Madrid), Robin Le Normand (Real Sociedad), Pau Cubarsi (Barcelona), Dani Vivian (Athletic Bilbao), Alex Grimaldo (Bayer Leverkusen), Marc Cucurella (Chelsea).

Záložnici: Rodrigo (Manchester City), Martin Zubimendi (Real Sociedad), Fabian Ruiz (Paris St.Germain), Mikel Merino (Real Sociedad), Pedri (Barcelona), Marcos Llorente (Atlético Madrid), Aleix Garcia (Girona), Alex Baena (Villarreal), Fermin Lopez (Barcelona).

Útočnici: Alvaro Morata (Atlético Madrid), Joselu (Real Madrid), Dani Olmo (Lipsko), Nico Williams (Athletic Bilbao), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Ayoze Perez (Real Betis), Ferran Torres (Barcelona), Lamine Yamal (Barcelona).

Autoři: ,