Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Španělští mistři táhnou. V Granadě vyprodali i trénink

Sport

  17:00
GRANADA (Od zpravodaje LN ve Španělsku) - Ani hudební nebo filmové hvězdy neznamenají víc. Ne v těchto dnech v Granadě. Bezmezné nadšení. Jinak nelze popsat přijetí španělských fotbalistů v dějišti zápasu s Českem. Do posledního místa se zaplnil místní stadion už při večerním tréninku domácího týmu. Na tribunách ho sledovalo 16 tisíc diváků. A to další stovky fanoušků bez vstupenky čekaly marně před branami. To v Česku nezažijete.

Xavi a Torres. foto: ČTK

Neskutečná kulisa bouřila při každé drobnosti. Stačilo, aby si brankář Iker Casillas zaběhl do rohu hřiště pro míč, a hned se ozval ohlušující jásot. Dívky při příjezdu hvězd ječely Popularita španělské reprezentace se během úspěšné éry vyšplhala na absolutní vrchol. Vždyť fanoušci žádného jiného týmu si nemohou dovolit na vlajku napsat Campiones del Mundo – mistři světa.

Už při poledním příjezdu španělské výpravy k hotelu šlo vyčíst z pohledů zástupu pubertálních dívek, že se blíží výjimečná návštěva. V rukách některé z nich držely transparenty opěvující hvězdy týmu. Další si prozpěvovaly Espaňa, Espaňa a pokaždé, když se jejich směrem otočil objektiv některé z televizních kamer, přidaly na intenzitě. Autobus dorazil na místo sice s víc než půlhodinovým zpožděním, ale čekat vydrželi všichni. Ve Španělsku se totiž na přesnost zase tolik nehledí.

GRAFIKA (po kliknutí se zvětší)
Španělsko - Česko - grafika.

Pak už následoval usilovný řev a pískot, zatímco se fotbalové celebrity postupně trousily ke vchodu pětihvězdičkového hotelu. Jak bylo patrné z jejich výrazů, hráči si už zvykli, že je mimořádná pozornost provází doslova na každém kroku. Proto se dokázali tvářit, jako by zrovna šli po prázdné ulici. Kdo je ústřední hvězdou, poznáte podle intenzity řevu. Role největšího idolu patří útočníkovi Davidu Villovi.

Ovace ale létaly i směrem k náhradníkům. Většina z členů týmu na opěvování a natažené ruce nijak nereagovala, pár se jich zastavilo u nabíhajících lovců autogramů. Nejčastějším terčem otázek na následné tiskové konferenci se stal stý zápas záložníka Xaviho, který by měl přijít právě v pátek. Ovace věnované Španělům, které začaly před hotelem, by měly pokračovat i dnes o půlnoci. Tedy ve chvíli, až skončí zápas s Českem. Španělští fanoušci věří, že začnou slavit další vítězství.

Autor: