Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

18:01
Stovky fanoušků fotbalistů Slavie se dnes sešly před stadionem v Edenu, odkud se krátce po 17:00 vydaly na Staroměstské náměstí. V centru Prahy se mají k průvodu připojit další slávističtí příznivci a společně vyrazí na Letnou
Zajímavosti před derby:
- Slavia v pěti posledních derby nedokázala vyhrát
- poslední čtyři derby skončila výhrou Sparty
- Sparta neprohrála v lize 15 utkání, posledních 11 vyhrála
- Slavia nevyhrála poslední čtyři ligové zápasy, na gól čeká 256 minut
- oba týmy k úvodnímu pozdravu nastoupí v historických dresech, které později půjdou do charitativní dražby
Slavia
Bývalý brankář Martin Vaniak se po čtyřech měsících od konce kariéry vrátil do kabiny slávistických fotbalistů. Od pondělí je novým asistentem trenéra Michala Petrouše a poprvé se tak připravuje na blížící se pražské derby proti Spartě v jiné roli než jako aktivní hráč. Za úkol má hlavně pozvednout atmosféru v kabině po sérii předešlých neúspěšných výsledků. VÍCE ZDE!
Sparta
Fotbalisté Sparty vstoupí do pondělního derby se Slavií jako výrazní favorité, ale nynější rozdíl ve výkonnosti obou mužstev na Letné nepřeceňují. Pro vedoucí tým ligy je souboj s pražským rivalem stále nejdůležitějším a nejvýznamnějším zápasem první poloviny sezony. Oba týmy význam utkání zdůrazní tím, že připomenou jeho bohatou historii včetně retro dresů, v nichž nastoupí před vyprodané hlediště.
Slavia
Výměna asistentů hlavního trenéra Michala Petrouše má být pro tápající slávistické fotbalisty impulzem před pondělním pražským derby na Spartě. Věří, že by jim uklidnění napjaté atmosféry v kabině mohlo pomoci k nečekanému úspěchu. Místo Petra Vrabce a Luboše Přibyla budou Petroušovi pomáhat bývalý brankář Martin Vaniak s dosavadním koučem rezervy Martinem Poustkou. "Samozřejmě každá taková změna mužstvo malinko probudí. Ale až samotné zápasy ukážou víc, pak si to postupem času zhodnotíme," řekl dnes novinářům Petrouš.
On-line reportáží vás provede sportovní redaktor Lidovky.cz Tomáš Vrábel.

Nepřehlédněte

AC SPARTA PRAHA

Hráč
B Švenger
O Kušnír (46. Vidlička)
O Zápotočný
O Jarošík 27.
O Pamič
Z Kadlec (70. Sionko)
Z Matějovský
Z Hušbauer
Z Grajciar (85. Slepička) 65.
Z Krejčí 36.
Ú Kweuke

SK SLAVIA PRAHA

Hráč
B Čontofalský
O Nitrianský
O Cicmán
O Hubáček
O Hloušek (62. Vlček) ŽK 76.
Z Petrák ŽK 78.
Z Jarolím
Z Frejlach (46. Trubila)
Z Hůrka
Ú Blažek (85. Paprčiak) ŽK 25.
Ú Pospěch ŽK 60.
Hlavní rozhodčí: Matějek
Čárový rozhodčí: Mencl
Čárový rozhodčí: Večeřa