Neděle 26. května 2024, svátek má Filip
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sparta zdolala Teplice 1:0

Sport

  22:31
PRAHA - Fotbalisté pražské Sparty v ligovém duelu s Teplicemi splnili svůj předzápasový úkol a díky výhře 1:0 stáhli náskok vedoucí Slavie na rozdíl dvou bodů, čímž opět zdramatizovali boj v čele ligy. Obhájci titulu také přiznali, že až do konce žili v nejistotě, protože rychle získané vedení nepojistili druhým gólem. Tepličtí po třetí prohře za sebou připustili, že se svým matným výkonem mohli na body pomýšlet jen těžko.

Zleva Tomáš Jun z Teplic a Michal Kadlec a Tomáš Řepka ze Sparty v utkání 20. kola první fotbalové ligy. foto: Martin VondroušČTK

"Jen je škoda, že jsme nepřidali pojistku v podobě druhé branky. I když jinak jsme ten zápas měli pod kontrolou," řekl útočník Marek Kulič. Spartu k těsnému vítězství už ve třinácté minutě nasměroval obránce Michal Kadlec. Ten se dnes trefil počtvrté v ligové kariéře, ale poprvé měl jeho gól přívlastek vítězný.

"Takže ten dnešní je pro mě asi nejdůležitější," usmíval se Kadlec, který využil zaváhání teplické obrany při Horváthově rohu. "Jen jsem se koncentroval na to, abych míč trefil přesně k tyči. A vyšlo to výborně,"radoval se Kadlec. Syn kapitána vicemistrů Evropy z roku 1996 souhlasil s Kuličem v tom, že Sparta nemusela mít závěr tak hektický, kdyby využila některou ze šancí v průběhu zápasu.

Uvozovky dolníMichal Kadlec:
Celé mužstvo pracovalo na jedničku, Teplice neměly žádnou šanci.Uvozovky horní


Třeba Horváth už na začátku napálil břevno, Matušovič z trestného kopu pak nastřelil tyč. A Kulič ve druhé půli sám před brankářem zazmatkoval, míč se mu zamotal pod nohy a nadějná možnost se vypařila.

Kadlec vyzdvihl týmový výkon Sparty. "Teplice za celý zápas neměly pořádnou šanci, celé mužstvo pracovalo na jedničku. Hlavně jsme rádi, že jsme se znovu dotáhli na čelo, když nám tak nahrál nedělní zápas v Ostravě," připomněl Kadlec duel, v němž vedoucí Slavie remizovala s Baníkem 2:2.

Jun: Bojíme se hrát, jsme psychicky dole
Tepličtí fotbalisté zklamaně připustili, že v úvodu jara zabředli do krize. Útočník Tomáš Jun po třetí prohře za sebou připustil, že se Severočeši trápí. "Bojíme se hrát, nevěříme si a jsme psychicky dole," litoval Jun,který zažil emotivní zápas.

Sparťanský odchovanec slavil na Letné pět mistrovských titulů, ale dnes jako soupeř Letenských odjížděl rozmrzelý. "Chtěl jsem se předvést a užít si to, ale spíš jsem jenom běhal bez balonu. V útoku lítáme od ničeho k ničemu, nakopávané balony neudržíme a k ničemu se nedostaneme. Na Spartě jsme bránu skoro neohrozili," uvedl posmutněle Jun.

Přesto věří, že žlutomodří se ze současného výsledkového i herního marasmu dostanou. I když se jim vedoucí Slavia vzdálila už na devět bodů a Severočeši před sebe na jaře pustili i Ostravu s Brnem. "Snad jsme se definitivně ze hry o nejvyšší příčky nevyřadili. I když je strašná škoda, jak jsme prohospodařili výbornou výchozí pozici, kterou jsme před jarem
měli," dodal Jun.
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!