Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor
130 let

Lidovky.cz

Tajnosti Karla B.

Sport

  15:15
SEEFELD - Uzavřený trénink. Těmito slovy včera odháněli strážci zvědavce a novináře od hřiště, na němž se v rakouském Seefeldu potily české fotbalové hvězdy. Výběr mazaného trenéra Karla Brücknera totiž piloval standardní situace, díky nimž hodlá porazit soupeře na evropském šampionátu.

Uzavřený trénink české fotbalové reprezentace před nadcházejícím evropským šampionátem. foto: ČTK


Podobná nesmyslná praxe panuje i u ostatních fotbalových výběrů. Na praxi utajování ovšem doplácejí pouze fanoušci, které nebaví šplhat po stromech okolo hřiště. Vyzvědači protivníků si informace umějí opatřit. Bylo by totiž směšné domnívat se, že v éře milionového byznysu, kterým fotbal je, zastaví hlad po vytoužených informacích plot či rakouský strážník.

A k překvapení soupeře nacvičeným signálem dojde jedině v případě, že má tým k dispozici několik variant a zvolí zrovna tu méně očekávanou. Možná ale uzavřený trénink přece jen fanouškům prospívá – vzbuzuje v nich totiž pocit, že od českého týmu mohou čekat velké věci.

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...