130 let
Ondřej Kričfaluši, posila Teplic, s trenérem fotbalových sklářů Zdenkem Frťalou.

Ondřej Kričfaluši, posila Teplic, s trenérem fotbalových sklářů Zdenkem Frťalou. | foto: FK Teplice

Rušno na trase Teplice - Slavia. Na Stínadla přichází i talent Kričfaluši

Sport
  •   11:13
Další teplická posila z fotbalové Slavie. S prvoligovým mužstvem trenéra Zdenka Frťaly se připravuje talentovaný obránce Ondřej Kričfaluši, mládežnický reprezentant by měl zasáhnout už do středečního zápasu zimní Tipsport ligy proti Mladé Boleslavi.

„K teplickému týmu se připojil na soustředění ve Špindlerově Mlýně, o jeho příchodu na Stínadla se momentálně jedná a měl by být dotažen před odletem na soustředění do Německa,“ uvedl teplický klub na sociálních sítích.

Devatenáctiletý Kričfaluši, odchovanec Kraslic na Karlovarsku, strávil podzim na hostování v druholigové Vlašimi. Za reprezentační dvacítku v kalendářním roce 2023 nastoupil do tří zápasů, čtyři starty loni zvládl za českou U19.

Otevřený slávistický trénink před derby. Po míči se natahuje Ondřej Kričfaluši.

V domácí nejvyšší soutěži se 194 cm vysoký obránce v dresu Slavie objevil šestkrát v sezoně 2022/23, vždy jako střídající hráč. Se sešívanými má smlouvu do června 2026.

V zimě už Teplice ze Slavie získaly na rok a půl dlouhé hostování univerzála Alberta Labíka, který rovněž na podzim působil ve Vlašimi. Sešívaní mají na Stínadlech na hostování i talentovaného útočníka Daniela Filu a zkušeného záložníka Petra Hronka.

Opačným směrem se v létě vydá dvacetiletý teplický stoper Štěpán Chaloupek, který v Edenu před pár dny podepsal čtyřletou smlouvu. Jaro ještě stráví ve svém mateřském klubu.

Autor: bek