Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

‚Trenérův tříbodový kop.‘ Trpišovský se po vlažném poločase Slavie rozzuřil, odnesly to dveře kabiny

Jindřich Trpišovský o poločasové přestávce v utkání se Slováckem prokopl dveře kabiny. foto: twitter/ Michal Býček

Doporučujeme
Uherské Hradiště - Své 45. narozeniny nemohl trenér Slavie Jindřich Trpišovský oslavit lépe. Nejprve mu hráči nadělili postup přes anglický Leicester do osmifinále Evropské ligy, poté dokonali těžký obrat na půdě Slovácka. O tom, jak moc složitý zápas to v Uherském Hradišti byl, se ostatně přesvědčily i dveře kabiny sešívaných.
  11:26

Při pozápasových rozhovorech působí Jindřich Trpišovský poměrně klidně, během poločasové přestávky nedělního utkání proti Slovácku, v němž v tu dobu Slavia po vlažném výkonu prohrávala 1:2, v něm ale ruply saze.

Jindřich Trpišovský o poločasové přestávce v utkání se Slováckem prokopl dveře...
Utkání 21. kola první fotbalové ligy: 1. FC Slovácko - Slavia Praha, 28. února...

„Trenérův tříbodový kop o poločase. Někdy je potřeba zvýšit hlas a když to na konci v tak důležitém a těžkém utkání vyjde, tak je to o to hezčí. Domácím jsme se samozřejmě omluvili,“ přiložil na svůj twitterový účet fotku prokopnutých dveří tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.

Slavia nastoupila do druhého poločasu jako vyměněná a i zásluhou trojitého střídání otočila po brankách Stanciua s Lingrem utkání na konečných 3:2.

„První půle byla z naší strany až moc profesorská a studená. Domácí byli agresivnější a důraznější. Inkasovali jsme do šatny a čekala nás hodně těžká druhá půle. O střídání jsem uvažoval už o přestávce, povedla se nám. Bez čerstvých hráčů bychom asi neuspěli, pomohli kvalitou, agresivitou i důrazem,“ hodnotil Trpišovský utkání.

Slavia tak zvýšila náskok v čele ligové tabulky na druhou Spartu na 11 bodů, Letenští mají kvůli týmové karanténě k dobru dohrávku s předposlední Příbramí.

Autor: