Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

UEFA Mafia? Tvrdík dostal za kritiku místopředsedy UEFA pokutu 258 tisíc

Sport

  23:30
nyon - Pražská Slavia dostala od Evropské fotbalové unie UEFA pokutu 10 tisíc eur (258 tisíc korun) za to, že šéf klubu Jaroslav Tvrdík po srpnovém utkání předkola Ligy mistrů s Dynamem Kyjev na sociální síti ostře kritizoval rozhodčí a vyzval místopředsedu UEFA Hrihorije Surkise k rezignaci. Tvrdík o tom dnes informoval na twitteru.

Jaroslav Tvrdík (vpravo) foto: ČTK

Stramaccioni neměl nikde úspěchy. Nevím, kde na něj Sparta přišla, diví se Zeman

„Rozhodnutím disciplinární komise UEFA byl klub ve věci “twitterové komunikace” potrestán pokutou ve výši 10 tisíc eur. Rozhodnutí přijímám. Platbu uhradím z osobního účtu. Prostředky vybrané vedením a hráči klubu použijeme po dohodě s nimi na charitativní účel,“ uvedl Tvrdík.

Tvrdík se po prohrané odvetě v Kyjevě nevybíravě opřel do polských rozhodčích i místopředsedy UEFA Surkise. Ukrajinský funkcionář vedl Dynamo v letech 1993 až 2002, nyní klubu šéfuje jeho bratr Ihor. 

Generální sekretář UEFA Gianni Infantino.
Reakce fanoušků Legie na trest od UEFA.

Další člen představenstva Slavie Tomáš Bůzek zašel na twitteru ještě dál a použil vulgarity. Oba poté příspěvek smazali a Tvrdík se za neslušná slova omluvil.

Slavia se cítila poškozená po obou utkáních třetího předkola. Po úvodní remíze 1:1 v Edenu Pražané špatně nesli, že soupeř skóroval poté, co sudí nepřerušili hru, přestože na hřišti byly dva míče. 

V odvetě zase červenobílí marně protestovali u polských rozhodčích v čele s Danielem Stefanským proti neuznanému gólu Stanislava Tecla v závěru první půle a druhé brance Dynama, která padla z ofsajdu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!