Úterý 21. května 2024, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Vaclík je zdravotně v pořádku, podzim zřejmě stráví na Žižkově

Sport

  19:07
PRAHA - Fotbalový brankář Tomáš Vaclík, který neprošel zdravotními testy v De Graafschapu a kvůli tomu do nizozemského celku nakonec nepřestoupil, je zdravotně naprosto v pořádku. Ukázalo to dnešní komplexní vyšetření v Praze, jemuž se bronzový medailista z mistrovství Evropy do 21 let podrobil.

Tomáš Vaclík. foto: ČTK

 V pondělí se Vaclík znovu zapojí do přípravy prvoligového nováčka Žižkova, a pokud se neozve jiný zájemce, minimálně podzim pravděpodobně stráví ve Viktorii. Dvaadvacetiletý gólman absolvoval komplexní vyšetření ve střešovické vojenské nemocnici a v Institutu klinické a experimentální medicíny, lékaři mu zkontrolovali srdce, kolena či kotníky.

"Byli jsme ujištěni, že Tomáš je v pořádku a může pokračovat v profesionální kariéře," řekl ČTK hráčův agent Zdeněk Nehoda. Proč Vaclík v nizozemském klubu lékařskou prohlídkou neprošel, si neumí vysvětlit. "Těžko říct," poznamenal.

Mladý gólman se podle něj v pondělí připojí k tréninku žižkovského mužstva a nejméně podzim pravděpodobně stráví ve Viktorii. Vyloučené ale není ani to, že by se v případě zájmu jiného klubu k jednáním o Vaclíkově odchodu do zahraničí vrátili.

"Směrovali jsme to do Graafschapu, a proto jsme jednání s ostatními zájemci přerušili. Když se něco objeví, vstoupíme znovu do jednání. Já osobně si myslím, že Tomášovi z psychického i sportovního hlediska vůbec neuškodí, kdyby zůstal ve Viktorce. Minimálně podzim by mohl odchytat na Žižkově," dodal Nehoda.

Autor:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...