Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Všechno špatně, zlobil se Bílek po ostudě s Nory

Sport

  22:37
OSLO - Trenér českých fotbalistů Michal Bílek neskrýval po porážce 0:3 v přípravném duelu v Norsku rozčarování ze slabého výkonu svých svěřenců. Ve hře národního týmu neviděl jediné pozitivum, Češi podle něj byli ve všech činnostech pozadu. Připustil, že dnešní prohra je velkým varováním před klíčovým duelem evropské kvalifikace ve Skotsku, který je na programu 3. září.

Česko (Bílek). foto: ČTK

"Podali jsme dneska velmi špatný výkon. Od prvního okamžiku jsme nebyli tak zkoncentrovaní jako soupeř, Norové byli daleko živější a přesnější než my. Utkání je pro mě velkým zklamáním," uvedl Bílek na tiskové konferenci po zápase.

Češi podle něj zaostávali za severským soupeřem prakticky ve všem. "Naše hra neměla vůbec žádnou kvalitu. Prohrávali jsme řadu osobních soubojů, po dvou třech přihrávkách hned přišla ztráta. Naše kombinace skoro neexistovala, soupeřovu branku jsme s výjimkou jedné střely vůbec neohrozili. A nebyli jsme dostatečně pevní ani v defenzivě," zlobil se Bílek.

ČTĚTE TAKÉ REPORTÁŽ ZE ZÁPASU

Nedokázal si vysvětlit, proč jeho tým v dnešním utkání v Oslu tak propadl. "Těžko říct. Hráče jsem přitom upozorňoval, že to utkání je hrozně důležité, protože za tři neděle se bude rozhodovat ve Skotsku o všem. Říkal jsem jim, že případný úspěch nám může zvednout sebevědomí, teď jsem si vědom, že jsme se dostali pod ještě větší tlak," uvedl Bílek.

Je mu jasné, že pokud budou chtít Češi ve Skotsku uspět, musí podat diametrálně odlišný výkon. Rozestavení s dvěma útočníky a defenzivnějšími záložníky prý ale stále věří. "Je to pro nás velké varování, že takovýmhle způsobem nemůžeme utkání ve Skotsku odehrát. Máme toho na přemýšlení dost. Nesmí nás to ale zasáhnout, musíme se z toho poučit a za tři neděle být v úplně jiné kondici," dodal kouč.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...