Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Výměna útočníků v Boleslavi: Přichází Kulič, odchází Papadopulos

Sport

  16:18
MLADÁ BOLESLAV - Fotbalový útočník Marek Kulič přestoupil z pražské Sparty do Mladé Boleslavi, kde podepsal dvouletý kontrakt. Středočeši však zároveň přišli o svého nejlepšího střelce z uplynulé sezony Michala Papadopulose, který dnes uzavřel pětiletou smlouvu v nizozemském Heerenveenu.

Marek Kulič v dresu Sparty. foto: Michal DoležalČTK

Informoval o tom hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest, Kuličův transfer potvrdil mladoboleslavský mluvčí Petr Svěcený.

Kulič se vrací do klubu, odkud v lednu 2007 odešel do Sparty. Na Letné mu 30. června končí smlouva a vedení pražského klubu se rozhodlo ji neprodloužit. Třiatřicetiletý ofenzivní hráč se již dnes hlásil na startu letní přípravy v Mladé Boleslavi.

Kulič patří k nejzkušenějším ligovým fotbalistům. Během své kariéry nastoupil k 289 zápasům v nejvyšší soutěži, v nichž zaznamenal 62 branek. Působil také v Lázních Bohdaneč, Drnovicích, Příbrami a Českých Budějovicích. Na svém kontě má dvanáct reprezentačních startů a tři góly.

Kulič by se měl v mladoboleslavské ofenzivě pokusit zacelit mezeru po Papadopulosovi, který byl v nedávno skončené sezoně s deseti brankami suverénně nejlepším střelcem týmu.

Čtyřiadvacetiletý útočník úspěšně prošel zdravotními testy v Heerenveenu a následně podepsal pětiletou smlouvu. Člen širšího kádru české reprezentace se stane spoluhráčem Michala Švece a Milana Kopice. V pátém týmu uplynulé sezony nizozemské ligy si zahraje novou Evropskou ligu, která Mladé Boleslavi kvůli špatnému jaru unikla.

Papadopulos přišel do Mladé Boleslavi loni v létě. Předtím působil v Baníku Ostrava, Leverkusenu, Chotěbuzi a také v londýnském Arsenalu, kde sbíral zkušenosti v rezervním mládežnickém týmu.

Autor:

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...