Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ze šťastlivce smolařem. Odvážný sázkař trefil dva bláznivé výsledky, kvůli obavám přišel o milion

Manchester United v atraktivním duelu porazil Leeds 6:2. foto: Reuters

Praha - Bláznivá, nepředvídatelná. Asi tak by se zatím dala označit tato sezona Premier League. Outsideři překvapují favority, padá hodně branek. Proto se nikdo nemohl divit, když jeden z fanoušků tipoval, že víkendové kolo přinese výhru Liverpoolu nad Crystal Palace poměrem 7:0 a že Manchester United deklasuje nováčka z Leedsu 6:2. Oba zápasy těmito výsledky skutečně skončily, zdatný sázkař ale přeci jen nemohl být spokojen.
  11:01

Na souhru dvou neočekávaných výsledků vsadil pouze 2 libry (57 korun), v případě úspěchu si mohl odnést až 40 000 liber (1,14 milionu korun). Rozhodně ale nečekal, že se obě utkání začnou vyvíjet jím požadovaným směrem.

Manchester United v atraktivním duelu porazil Leeds 6:2.
Liverpool rozstřílel Crystal Palace 7:0.

Nejdříve nastoupil Liverpool. V sobotním duelu na stadionu Crystal Palace otevřel skóre už ve třetí minutě. V prvním poločase družina Jürgena Kloppa herně nikterak nedominovala, ale byla nesmírně produktivní a do šaten šla s komfortním náskokem tří branek.

Po přestávce se duel změnil v naprostou demolici. Rezignované domácí mužstvo postupně dorazili Jordan Henderson, Roberto Firmino a dvakrát se prosadil také střídající Mohamed Salah, který se s bilancí třinácti přesných zásahů vyhoupl do čela tabulky kanonýrů.

VIDEO: Další zkrat Limberského. Po inkasovaném gólu vybil soupeře, sudí jen přihlížel

„Vypadalo to, že si všichni moji hráči nazuli střelecké kopačky,“ vtipkoval po zápase Klopp, jehož svěřenci se postarali o první sedmigólové venkovní vítězství v historii liverpoolského klubu.   

Souboj Manchesteru United s Leedsem pak vzhledem k hernímu stylu obou mužstev sliboval ofenzivní představení. Potvrzení přišlo už po třech minutách, kdy Red Devils zásluhou Scotta McTominaye vedli 2:0. Po prvním půli se na světelné tabuli vyjímalo skóre 4:1, odvážný sázkař tak k fantastickému zisku potřeboval jen tři branky.

Postupem času jej ale zřejmě přemohla nervozita a strach z možného neúspěchu. Ve dvaašedesáté minutě se proto rozhodl využít možnosti, kterou online sázení poskytuje, a vybral peníze předem. Celkově si přišel na 2 279 liber (65 tisíc korun), což rozhodně není špatné.

Zbytek utkání ale přeci jen musel sledovat s trochou frustrace. V nadcházejících deseti minutách se totiž Manchester prosadil dvakrát, Leeds jednou a stav 6:2 vydržel až do závěrečného hvizdu.

Šťastnému smolaři tak milionová výhra protekla mezi prsty.