Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Zpátky k individuálnímu tréninku. Ronaldo se po deseti týdnech připojil k Juventusu

Cristiano Ronaldo po návratu k tréninku. foto: ČTK

Turín - Hvězdný fotbalista Cristiano Ronaldo se po deseti týdnech připojil k Juventusu, absolvoval zdravotní testy a individuálně trénoval. Pětinásobný vítěz Zlatého míče má za sebou dvoutýdenní karanténu v Turíně po návratu z rodného ostrova Madeira.
  8:43

Ronaldo neviděl spoluhráče od březnového vítězství 2:0 nad Interem Milán. Poté pětatřicetiletý útočník odletěl do Portugalska, kde se dozvěděl, že italská liga byla přerušena kvůli koronavirové pandemii a obránce Juventusu Daniele Rugani měl jako první fotbalista v soutěži pozitivní test na covid-19.

Vedle Ruganiho se v týmu úřadujících mistrů nakazili ještě Blaise Matuidi a Paulo Dybala. Všichni tři už se nemoci covid-19 zbavili, Argentinci Dybalovi trvalo uzdravení nejdéle, pozitivní test měl čtyřikrát během šesti týdnů.

Ronaldo v tréninkovém centru Juventusu strávil tři hodiny, jako každý hráč Serie A byl testován na koronavirus a absolvoval další fyzická vyšetření. Turínský klub nezveřejnil výsledky testů, ale publikoval fotografie, jak se bývalý hráč Manchesteru United nebo Realu Madrid samostatně připravuje na hřišti.

Cristiano Ronaldo po návratu k tréninku.
Cristiano Ronaldo si připsal další gól

Když portugalský kanonýr odjížděl domů ve svém terénním jeepu, stáhl okénko, usmál se na přítomné novináře a fotografy a pozdravil je zdviženým palcem.

Ronaldo měl před přerušením Serie A výbornou formu a v sezoně vstřelil 21 branek. Před zápasem s Interem skóroval v 11 ligových duelech po sobě, čímž vyrovnal rekord Gabriela Batistuty a Fabia Quagliarelly.

Autor: