130 let
Petr Vampola.

Petr Vampola. | foto: ČTK

Rozhovor

Bavič Vampola: Sešla se skvělá parta jako loni

Sport
  •   17:24
BRATISLAVA - (Od zpravodaje LN na Slovensku) Stále je na hraně nominace. Může se stát, že si na šampionátu nezahraje a předčasně ho opustí. Petr Vampola, loňský centr prvního útoku, stále ale věří, že se na soupisku dostane. "Snažím se na ledě makat a v kabině dělat pohodu," popisuje Vampola svou úlohu v týmu. O reprezentační dres Vampola "bojuje" s Koukalem.

Je čekání na uzavření nominace nepříjemné? 
Na jednu stranu jsem rád, že jsem tady. Na druhou to člověka trošičku mrzí, když jsem loni odehrál celý turnaj a teď je pozice jiná. Ale takový je hokejový život. Věřím, že budu napsaný na soupisku.

Nemění se tedy vaše role v kabině?
Ne, proč by se měnila? Ať už budu hrát v první pětce nebo ve čtvrté, budu čekat na svou šanci. Nic se nemění. Snažím se na ledě makat a v kabině dělat pohodu, abychom se co nejlépe připravili na zápasy a došli co nejdál.

Takže jste slyšet v šatně pořád?
Já nevím... (usměje se) Tam jsou i jiní hráči, kteří dělají srandu. Já už to říkal - tady se znovu sešla skvělá parta jako loni, věřím tomu, že se nám podaří udělat nějaký úspěch, ať už tu budu nebo ne.

Je to tak, že jste ochotný trénovat co nejvíce dní, nebo byste radši jel domů, kdyby se to nevyvíjelo?
Ne, pro mě je hokej můj život. Jsem rád, že tu můžu být s klukama a v uvozovkách si tu atmosféru můžu užívat. Věřím, že když budu zapsaný na soupisku, že se na led dostanu. Kdybych nevěřil, tak by to bylo špatné. Chci být připravený.

Už jste se byli projít do města?
Jo, už jsme s klukama zašli na kafe. Včera jsme viděli i třetí třetinu Slováků, atmosféra tu byla vynikající, Slováci jsou stejní jako Češi.

Dá se očekávat taková i ve vašem zápase?
Prý by mělo být vyprodáno, tak věřím, že bude stejná. Přijede hodně Čechů, podpoří to i Slováci. Bude to podle mě výborné.

Co říkáte na dosavadní výsledky? Němci překvapivě přehráli Rusko 2:0. 
Vidíte, že Rusové prohráli a Slováci se trápili se Slovinskem. Ty zápasy už jsou opravdu vyrovnané. Loni jsme prohráli s Nory, i když jsme byli podle mě lepší. Ale tenhle turnaj bude zase o něco vyrovnanější.

Jak trávíte volný čas v den zápasu?
Trénink skončil už po poledni, pak bude nějaká porada. Já hrát dnes nebudu, ale kluci si asi půjdou lehnout. Dají se nějakou svačinu a kafe a půjde se na zápas. Ten den uteče hrozně rychle.

Autoři: Vítězslav Čermák, Tomáš Vrábel