130 let
Boj Vítkovic a Komety.

Boj Vítkovic a Komety. | foto: ČTK

Brněnská Kometa konečně bodovala, uspěla na ledě vedoucích Vítkovic

Sport
  •   23:49
PRAHA - Hokejisté Komety Brna se v sedmém kole O2 extraligy dočkali prvního bodového zisku. Nováček extraligy a poslední tým tabulky dokázal uhrát díky brance Jiřího Dopity z 51. minuty v základní hrací době nerozhodný výsledek 1:1 na ledě vedoucích Vítkovic.

Ostravanům ale zajistil výhru po samostatných nájezdech svou šestou trefou v sezoně kapitán Jiří Burger a tým kouče Aloise Hadamczika má před druhým Libercem a třetí Plzní náskok už šesti bodů.

"Mužstvo odvedlo výkon, který jsme potřebovali. I když v některých momentech se domácí dostávali do tlaku, uhráli jsme to. Jsme rádi, že jsme tu sérii ukončili, snad to bude povzbuzením do dalších zápasů," řekl asistent trenéra Komety Brno Václav Baďouček. Na předposlední Litvínov ztrácí Brňané jen dva body. Litvínov popáté za sebou nebodoval, když prohrál v Liberci 1:3. Bílé Tygry vynesl pátý zisk za sebou na druhou pozici.

Dosud druhá Plzeň ztratila v repríze semifinále uplynulé sezony na ledě vicemistra Slavie, když v 57. minutě rozhodl ve prospěch Pražanů Roman Červenka. Lídr červenobílých si upevnil s jedenácti body vedení v produktivitě extraligy a se sedmi góly vládne i střelcům.

Mistrovské Karlovy Vary se na čtvrtý pokus dočkaly první extraligové výhry ve své nové hale, v níž zdolali Třinec 3:1. Kouč Josef Paleček roztrhl útočnou trojici Petr Kumstát, Václav Skuhravý, Jan Košťál a Kumstát ve formaci s Lukášem Pechem a Václavem Pletkou pomohl k výhře gólem a asistencí.

Sparta vyhrála díky třem kanadským bodům Ondřeje Kratěny na ledě Zlína 3:2 v prodloužení. Hosté byli po většinu utkání lepším týmem, přesto prohrávali 1:2 od 55. minuty po trefě Jaroslava Balaštíka, který nastoupil po zranění v přípravě po zásahu pěstí do hlavy od vítkovického beka Richarda Stehlíka poprvé v sezoně. Sparta si ale vynutila prodloužení po gólu Jana Hanzlíka a po 75 vteřinách nastavení rozhodl Kratěna.

Mladá Boleslav po dvou porážkách opět zabrala a deklasovala ve středočeském derby Kladno 5:0. Pro poslední tým minulého ročníku, který se zachránil až v baráži, to byla už čtvrtá výhra v sezoně. Gólman Marek Schwarz si připsal první čisté konto v ročníku. Kladno sice v neděli na vlastním ledě porazilo Slavii, ale po pátečním debaklu v Vítkovicích 0:7 venku opět propadlo.

Autor: ČTK