130 let
Kometa Brno (Sasu Hovi).

Kometa Brno (Sasu Hovi). | foto: ČTK

Brněnský brankář Sasu Hovi neinkasoval už 174 minut

Sport
  •   22:27
PLZEŇ - Finský hokejový brankář Sasu Hovi opět září v brance hokejistů Komety Brno. V minulé sezoně pomohl Moravanům z posledního místa tabulky k bezproblémové záchraně, nyní jeho výkony vytáhly Kometu na čtvrté místo. Hovi navázal na úterní duel v Pardubicích a ani v Plzni neinkasoval. Drží tak čistý štít už 174 minut.

"Byl to pro nás těžký zápas. Chvíli nám trvalo, než jsme si zvykli na úzké plzeňské hřiště, ale pak jsme hráli velmi dobře dozadu a nakonec to byl podle mě náš dosud nejlepší zápas v sezoně," pochválil za předvedený výkon spoluhráče osmadvacetiletý Fin.

Domácí tým dostal v první desetiminutovce Kometu pod velký tlak a ta držela bezbrankový stav jen díky skvělému Hovimu, který dokázal lapačkou zastavit i střelu Vlasáka mířící do téměř odkryté branky. "Bylo důležité, že jsme nedostali brzo gól. Věděl jsem, že Plzeň má velmi kvalitní hráče, kteří umí dobře vystřelit. Hrálo se pořád v tempu a to je pro gólmana vždy lepší. Měl jsem tam na začátku nějaké dobré zákroky a pak se mi chytalo dobře," vysvětloval svůj povedený zápas rodák z Toijaly, který v české extralize začínal v sezoně 2005/06 v barvách Vsetína.

Hovi po chvíli váhání novinářům prozradil, že ho druhá nula v řadě potěšila. "Jsem s dalším čistým kontem spokojen, protože jsem hodněkrát dostal už za rozhodnutého stavu jeden gól. Určitě je v takových utkáních motivace vydržet až do konce bez gólu," přiznal spokojený Hovi a sebevědomě dodal, že vrchol kariéry ho teprve čeká. "Většina brankářů má největší formu ve věku třiceti a více let. K tomu mám hodně daleko. Musím furt trénovat naplno a budu ještě lepší."

České Budějovice - Kometa Brno (Sasu Hovi)

V závěru utkání proti Plzni se pokoušel domácí útočník Petr Sýkora, jenž zná gólmana Komety ze společného letního trénování, rozhodit Hoviho koncentraci slovními poznámkami. "Posledních deset minut za mnou jezdil a říkal, že mi to tam teď spadne a pořád na mě něco zkoušel. Chtěl mě prostě rozhodit. Po zápase jsme se už normálně bavili. Jsme kamarádi," okomentoval vzájemné debaty Hovi.

Kometa v neděli ukončí utkáním na kladenském ledě sérii tří venkovních zápasů. Vzhledem k tomu, že se utká se posledním celkem extraligy, mohla by myslet na to, že se do domácí haly Rondo vrátí bez ztráty jediného bodu.

Navíc v posledních zápasech forma celého brněnské týmu viditelně stoupá.

"Výborně bráníme a i naši střelci už začínají dávat góly. Otevřeli teď střeleckou šňůru a já věřím, že jich budou dávat ještě více. Já se soustředím na svůj výkon, budu normálně chytat a uvidím, kdy dostanu gól," prohlásil směrem k dalším extraligovým soubojům Hovi.

Autor: ČTK