Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

16:12
Oba týmy už jsou připraveny na hrací ploše. Češi již potřetí na světovém šampionátu obléknou červenou sadu dresů.
Česko
Do utkání s Norskem musel trenér českého výběru Alois Hadamczik udělat několik změn v obraně. První pár tvoří Mojžíš - Nákladal, ve druhé dvojici budou Němec a Krajíček a šestici zadáků uzavírají Čáslava a Blaťák.
Česko
Český tým v úvodních dvou zápasech na turnaji trápila především ofenzivní fáze. "Musíme jít víc do brány a víc střílet. Někdy jsme měli příležitosti, že jsme mohli vystřelit, ale pořád jsme nahrávali. Je potřeba hru zjednodušit," řekl kanonýr z NHL Milan Michálek.
Norsko
Zajímavý zážitek čeká českého trenéra brankářů Petra Jaroše ve službách Norska. Seveřané se postaví České republice a pětatřicetiletý rodák z Jihlavy bude pomáhat spřádat taktiku, jak překvapit favorita. Na ofenzivní sílu Česka chystá gólmanskou jedničku Larse Haugena i náhradníka Larse Voldena. - VÍCE ZDE.
Česko
Češi nastoupí do pondělního utkání v brance s Jakubem Kovářem, který v úvodním utkání proti Dánsku vychytal čisté konto. "On i Štěpánek mají dobrou výkonnost. Kovář zachytal v úvodním utkání famózně, není důvod ho neudržet ve hře. Výborní jsou oba, řekli jsme si, že tu sílu rozložíme. Po určitém zápase rozhodneme, kdo pak už bude chytat stabilně," vysvětlil kouč Alois Hadamczik
Česko
Petr Čáslava bude proti Norsku slavit jubileum. V dresu hokejové reprezentace sehraje dvaatřicetiletý mistr světa z roku 2010 svůj 150. zápas. Mezi stále aktivními hráči kádru národního týmu nemá v tomto ohledu konkurenci.
On-line reportáží vás provede sportovní redaktor Lidovky.cz Tomáš Vrábel.

Nepřehlédněte

Branky a nahrávky: 17. Hemský (Nedvěd), 38. Krejčí (Tenkrát), 48. Frolík (Plekanec, Michálek), rozhodující nájezd Hemský - 12. Olimb M. (Holös, Ask), 22. Spets (Olimb, Bastiansen), 51. Holös (Thoresen, Bonsaksen)

Česká republika: Kovář - Mojžíš, Nakládal, Němec, Krajíček, Čáslava, Blaťák - Frolík, Plekanec, Tenkrát - Michálek, Krejčí, Průcha - Hemský, Nedvěd, Vondrka - Kašpar, Novotný, Petružálek.

Norsko: Haugen - Trygg, Tollefsen, Holös, Bonsaksen, Kaunismäki, Solberg, Lökken Östli - Hansen, Skröder, Thoresen - Spets, Bastiansen, Olimb M. - Holtet, Röymark, Forsberg - Ask, Martinsen, Olimb K. A. - Kristiansen.

Rozhodčí: Lewis (CAN), Reiber (SUI) - Dehaen (FRA), Dussureault (CAN)