Středa 22. května 2024, svátek má Emil
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Chybí již jen podpis. A v Praze začne další ročník zámořské NHL

Sport

  15:50
PRAHA - Hokejová NHL s největší pravděpodobností podruhé začne v Praze. Organizátor Česká sportovní podle všeho na připravované úterní tiskové konferenci potvrdí spekulace zámořských médií, že úvod příštího ročníku slavné zámořské soutěže obstarají v Praze dva zápasy Bostonu s Phoenixem. V polovině ledna to napsal deník Boston Globe.

Matt Carkner dopravuje do branky Bostonu Zdena Cháru. foto: ČTK

"Jednání v tuto chvíli finišují," řekl mluvčí České sportovní Karel Tejkal. Debaty nad zápasy v Praze začaly nabírat na intenzitě po Novém roce. "Ale protože se sportovní trh v zámoří soustředil na finále Super Bowlu, jednání se posunula na začátek února a finální dohody probíhají v těchto hodinách," uvedl Tejkal.

Česká sportovní, která mimo jiné organizovala i víkendové vítězné utkání českých tenistek ve Fed Cupu, připravila také zápasy mezi Tampou Bay a New Yorkem Rangers v pražské O2 Areně před dvěma lety. Souboj Bostonu a Phoenixu může být pro české diváky velmi zajímavý díky početné skupině českých hokejistů.

Dres "Medvědů" v této sezoně oblékají David Krejčí a Vladimír Sobotka, za "Kojoty" hrají Robert Lang, Martin Hanzal, Petr Průcha, Radim Vrbata a Zbyněk Michálek. Ne všichni ale mají smlouvy i na příští sezonu. Kapitánem Bostonu je navíc obránce Zdeno Chára, který by do Prahy mohl přilákat slovenské fanoušky.

V Evropě se hrála kanadsko-americká soutěž poprvé v roce 2007, kdy sezonu odstartovaly v Londýně dva duely Anaheimu s Los Angeles. O rok později se vedle Prahy hrálo i ve Stockholmu, kde se představily Pittsburgh s Ottawou. Mimo Severní Ameriku se NHL vydala už v letech 1997, 1998 a 2000, kdy byla k vidění v Tokiu. Vedle Prahy se má letos na podzim rovněž hrát i v dalších evropských městech.

Autor:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...