Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Vsetín má ve finále první ligy opět navrch, vyhrál ve Zlíně a vede 2:1

Vsetínští hokejisté slaví gól během zápasu se Zlínem. foto: Jan SalačMAFRA

Vsetínští hokejisté odčinili ve třetím utkání finále první ligy předchozí domácí porážku, vyhráli na ledě Zlína 5:3 a v sérii hrané na čtyři vítězství se ujali vedení 2:1. Vítězný gól vstřelil Pavel Klhůfek, jenž ve 35. minutě zvyšoval na 4:2, vedle toho si připsal i dvě asistence.
  20:57

Dvakrát se před 7000 diváky ve vyprodaném hledišti prosadil v dresu hostů další útočník Ondřej Machala. Čtvrtý duel je na programu v neděli opět ve Zlíně a začne v 17:30.

Vsetín vstoupil do utkání na jedničku. Už ve třetí minutě se neukvapil se zakončením z dobré pozice Machala, objel gólmana Hufa a zasunul snadno kotouč za brankovou čáru. Odpovědět mohl Kindl, i když se mu to nepodařilo, Berani se dočkali brzy vyrovnání. V osmé minutě pykal na trestné lavici Jenáček, Staněk zahákoval unikajícího Šlahaře a sudí nařídili trestné střílení. Šlahař ho zakončil střelou až těsně před gólmanem Žukovem a trefil se dokonale pod horní tyčku.

Přesně o dvě minuty později ale měli Vsetínští vedení zpátky na své straně - dobrou pozici mezi kruhy využil naplno Kratochvil. V 15. minutě hosté odskočili do dvoubrankového vedení, když se díky dobré práci na brankovišti prosadil podruhé v dnešním souboji Machala. Po chvilce nevyužil Vsetín přesilovku a v 18. minutě oživil naděje Beranů Süss, když snížil povedenou ranou z otočky.

Série vyloučení na obou stranách v první polovině druhého dějství změnu skóre nepřinesla, ale ve 35. minutě hráli Vsetínští v signalizované výhodě a Klhůfek skvělou tečí uklidnil hosty gólem na 4:2. Zlín dohrával třetinu v přesilovce, na kontakt se však dostal až ve 45. minutě zásluhou Gaga.

Další snaha domácích ale přišla vniveč. V samém závěru sáhli k oddechovému času i odvolání gólmana Hufa, tento risk jim ale nevyšel. Místo vyrovnání dovezl kotouč do prázdné branky Rob a definitivně rozhodl o druhém bodu v sérii pro Vsetín.

Chance liga
Finále 6. 4. 2024 17:30
Berani Zlín : VHK ROBE Vsetín 3:5 (2:3, 0:1, 1:1)
Góly:
07:57 Šlahař
17:46 Süss
44:26 Gago (M. Lang, Novák)
Góly:
02:36 Machala (Teper, Zabusovs)
09:57 Kratochvil (Hořanský, Larsen)
14:07 Machala (Klhůfek)
34:25 Klhůfek (Rob, Jonák)
59:26 Rob (Klhůfek)
Sestavy:
Huf (Kořének) – Salonen, Riedl, Čáp, Warg, Zbořil, M. Novotný, Suhrada – Salmio, Holík, Paukku – Šlahař, Kindl, Süss – M. Lang, Gago, Novák – P. Sedláček, Sadovikov, Köhler.
Sestavy:
Žukov (Romančík) – Smetana, Š. Jenáček, Staněk, Teper, Ondračka, Larsen, Ďurkáč – Jonák, Klhůfek, Rob – Hořanský, Kratochvil, Hrňa – Holec, Matějček, Š. Bláha – Machala, Bērziņš, Zabusovs.

Rozhodčí: Kika, Kostourek – Kokrment, Malý

Počet diváků: 7000

Stav série: 1:2

Autoři: ,