Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

6. minuta
Třinec
Polanský nahazoval kotouč na Adamského mezi kruhy, ale ten se ke střele nedostal.
3. minuta
Třinec
Další Květoňova nádherná akce: zbavil se obránce a po otočce se vydal před brankoviště. Tentokrát jej ale ležící Kopřiva vychytal.
2. minuta
Slavia
Už i hráči Slavie zaznamenali první střelecký pokus, ale Sklenář Hamerlíka neohrozil.
1. minuta
Třinec
Ihned po buly se kotouče zmocnil Květoň, s pukem na holi si pohrál s obránci, z rohu se vydal do střelečtějšího úhlu a trefil se přesně - 1:0.
1. minuta
gól
Gól! Třinec vede 1:0!
1. minuta
důležité
Rozhodující bitva semifinále začala.
18:07
Hokejisté domácích nastoupí v bílých dresech, zatímco slávisté v červených.
18:06
Za několik minut utkání vypukne. Potemnělý stadion v Třinci praská ve švech.
Zápas startuje v Třinci v 18:10 hodin, on-line reportáž o deset minut dříve.
Pokud Slavia postoupí a kapitán týmu Petr Kadlec se nezraní, v průběhu (či na konci) finálové série bude slavit svůj 900. zápas v extralize. Stal by se tak teprve osmým hráčem, který by na tuto metu dosáhl. Momentálně má na kontě 895 odehraných zápasů.
Slavia úctyhodnou bilanci v play off v rozhodujících duelech sérií (pátý nebo sedmý zápas) o všechno. Dvanáctkrát se dostali do této situace a desetkrát slavili sešívaní postup. Padli pouze dvakrát. V roce 1998 ve čtvrtfinále právě s Třincem, když v pátém duelu prohráli v Třinci ostudně 0:7. Podruhé nestačili v sedmém čtvrfinále na Liberec, v roce 2005.
Třinec má již nyní jistotu své třetí extraligové medaile, v roce 1998 byli Oceláři druzí o rok později třetí. Pokud vypadnou v semifinále, budou mít jistotu opět bronzu. O třetí místo se v extralize již nehraje a počítá se pořadí po základní části. V ní byli Slezané první. Slavia po čtvrtou medaili v řadě (2008 zlato, 2009 stříbro, 2010 bronz) musí postoupit do finále. Pokud prohraje, třetí skončí Pardubice.
Průběh série Třinec vs. Slavia: 5:3, 2:3 sn, 3:4pp, 0:4, 6:1, 5:3.
On-line reportáží vás provede sportovní redaktor Lidovky.cz Vojtěch Lhota.