Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Fanoušci vyslechli Jágra a ukončili bojkot. Kladeňáci zvýší tlak na vedení

Rytíři Kladno - HC Dynamo Pardubice, 2. kolo hokejové extraligy, transparent fanoušků Kladna. foto: Petr Bílek, MF DNES

Klid zbraní. Aktivní vlajkonoši hokejového Kladna ukončili bojkot a znovu budou Rytíře hlasitě podporovat. Tedy už v baráži o extraligu, do níž klub Jaromíra Jágra potřetí za sebou zahučel. Zástupci organizovaných fanoušků zároveň v úterý uvedli, že zvýší tlak na kladenské vedení.
  19:11

„V příští sezoně nás čeká výročí 100 let klubu, a proto všichni věříme a doufáme, že jej oslavíme v lepším rozpoložení a odpovídající atmosféře,“ stojí v prohlášení aktivních skupin v kotli, které jsou sdružené pod hlavičkou Kladeňáci.

Rekordní série sedmnácti porážek, která v historii slavného klubu nemá obdoby, vyprovokovala nejvěrnější k tichému protestu. Opřeli se do Jágra transparentem, že fandí tak, jak on řídí klub. A v kotli uspořádali při zápase s Vítkovicemi happening, přišli v kostýmech jako na karneval a hráli badminton či karty. Zároveň zformulovali otázky, na které chtěli od legendární osmašedesátky odpovědi.

Dočkali se minulé pondělí.

„Proběhla schůzka úzkého jádra s majitelem Jaromírem Jágrem a tiskovým mluvčím Jaroslavem Keimarem,“ informují fanoušci. „Trvala do pozdních nočních hodin, kdy si obě strany vyjasňovaly své postoje a stanoviska.“

Jágr pak vydal prohlášení, v němž rozebíral situaci mládeže, vizi na další sezonu, uzavření komentářů na sociálních sítích nebo spekulace o údajných kupcích. Reagoval i na kritiku od kladenského primátora Milana Volfa, který oznámil, že A-mužstvo letos nedostane od města tradiční pětimilionovou injekci.

Vzkaz fanoušků vedení kladenského klubu.

„Respektujeme, že část informací, které jsme se na schůzce dozvěděli, je z kategorie interních a nelze je zmínit v oficiálním prohlášení klubu,“ uvádí Kladeňáci. „Na základě zjištěných informací a termínu blížící se baráže, která je v tuto chvíli klíčovým momentem pro další směřování klubu, se aktivní část kotle vrací k organizovanému fandění. Uděláme vše, co je v našich silách, abychom pomohli dotlačit tým k úspěchu a aby vedení klubu mělo možnost přejít k proklamovaným změnám pro další sezonu.“

Už předem však aktivní fanoušci avizovali, že v baráži bojkot přeruší a fandit budou. Nyní však podporu rozšířili i pro příští sezonu.

Výsledek baráže podle kotelníků nezmění postoj fanoušků k dlouhodobě neutěšené situaci klubu, který se dekádu potácí mezi extraligou a první ligou. „Z naší strany zvýšíme tlak na vedení klubu ohledně informovanosti fanoušků, nastavení a plnění předeslaného plánu a dalších bodů z našeho prohlášení.“

Baráž o extraligu zahájí Kladno doma 17. a 18. dubna proti vítězi prvoligového play off. Mužstvo trenéra Otakara Vejvody mladšího dostalo po základní části extraligy desetidenní volno, ve středu obnoví společnou přípravu.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...