Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Sport

Kritizovaný Jágr se sejde s primátorem: Odmítám komunikovat přes média

Rytíři Kladno - HC Olomouc, hokejová extraliga, 26. ledna 2024. Jaromír Jágr nastupuje na led. foto: Petr Bílek, MF DNES

Žádné vzkazy přes média. S kladenským primátorem Milanem Volfem, který jej podrobil ostré kritice, se majitel hokejových Rytířů Jaromír Jágr sejde ve středu osobně. Až po schůzce se legendární útočník vyjádří k lavině stížností, která ho v posledních týdnech zasypala v souvislosti s vedením extraligového klubu. Kladno potřetí v řadě spadlo do baráže.
  18:36

„Vážení fanoušci, v uplynulých dnech se o našem klubu v tisku vyjádřil Milan Volf, primátor Statutárního města Kladna,“ napsal Jágr v prohlášení. „Předně říkám, že odmítám formu komunikace přes média a považuji ji za nešťastnou. Během středy se s panem primátorem osobně setkám a dojde k vyjasnění některých postojů.“

Volf se do Jágra obul ve svém sloupku na webu politického uskupení Volba pro Kladno, jemuž předsedá, a na stránkách měsíčníku Kamelot.

„Je asi už na čase, aby Jágr nebyl ve vedení ledního hokeje na Kladně,“ uvedl mimo jiné. „Velká část fanoušků považovala Jaromíra za spasitele ledního hokeje na Kladně. Namísto rozkvětu sportu, který měl na Kladně vždy své místo a prim, sledujeme pouze otřesné výsledky a s nedůvěrou čekáme, jak dopadne závěrečná baráž. V kladenském hokeji je zcela evidentně něco hodně špatně. Přijde mi, bohužel, že je to výsledek manažerského selhání majitele Rytířů.“

Primátor sedmdesátitisícového středočeského města informoval, že poprvé od roku 2011 se radnice rozhodla, že kladenskému A-týmu nepošle dotaci pět milionů korun.

S Jágrem se dostali do křížku i skalní fanoušci, kteří v závěru základní části extraligy během hrozivé sedmnáctizápasové série bez výhry zahájili tichý protest. Fandit budou znovu až v baráži. Slavné osmašedesátce adresovali řadu otázek a nyní čekají na odpovědi. Nejspíš se brzy dočkají, v pondělí večer se s nimi sešel a slíbil jim je.

„Po schůzce (s primátorem) se ke všemu podrobněji vyjádřím,“ informoval Jágr, který se brzy vydá do Pittsburghu, kam doprovodí kladenského obránce Jiřího Ticháčka.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!