Středa 22. května 2024, svátek má Emil
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Hradec na úvod Spengler Cupu podlehl Kanadě 3:5

Sport

  23:00
davos - Hokejisté Hradce Králové podlehli při svém vstupu do Spenglerova poháru v Davosu Kanadě 3:5. Mountfield vedl, po obratu obhájce triumfu na turnaji ještě vyrovnal na 2:2, ale pak dokázal jen snížit na 3:4.

Hokejisté Hradce na úvod Spengler Cupu neuspěli. foto: Adolf Horsinka, MAFRA

Závěrečný zápas ve skupině Cattini čeká Východočechy ve středu znovu od 20:15 proti domácímu Davosu.

Svěřencům trenéra Václava Sýkory se proti soupeři českých hokejistů v základní skupině únorových olympijských her v Pchjongčchangu nepodařilo oplatit porážku ze čtvrtfinále 1:5 z loňského ročníku, kdy se Hradec na prestižním turnaji představili poprvé.

V úvodu pochytal gólman Rybár několik šancí Kanady. 

V polovině první třetiny se sice Mountfield neprosadil při McIntyreově trestu, ale necelou půl minutu po skončení přesilovky se už radoval. Z mezikruží se trefil nad Brustovu vyrážečku Vopelka.

Za dvě minuty bylo vyrovnáno. Střela Bartleyho od modré čáry se odrazila od zadního mantinelu a hradecký gólman si puk nešťastně srazil do branky. 

Kanada ještě v úvodním dějství stav otočila. Po rychlé kombinaci se ocitl sám před Rybárem Hamilton a 39 vteřin před pauzou upravil na 2:1.

Slovenský gólman ve druhém dějství nejdříve zlikvidoval Thomasovu šanci, pak se Hradec ubránil i při trestu obránce Cibulskise, který si potom ve 28. minutě najel před branku na Bednářovu přihrávku a vyrovnal. 

Jenže za 113 sekund při Pláňkově trestu vrátil Kanadě vedení Raymond, který tečoval střelu Noreaua.

Hradci se nepodařilo dosáhnout na opětovné vyrovnání při šancích Smoleňáka, Šimánka ani Vopelky a v 54. minutě pojistil vedení Kanady v oslabení McIntyre. 

Naději pro Sýkorův tým ještě vykřesal necelé dvě minuty před koncem Džerinš, ale výsledek pečetil při power play do prázdné branky Parenteau.

V úvodním utkání turnaje porazil další soupeř Česka v základní skupině na olympiádě Švýcarsko účastníka KHL Dinamo Riga vysoko 6:1.

Skupina Cattini:

Mountfield Hradec Králové - Kanada 3:5 (1:2, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky:
13. Vopelka (F. Pavlík, Kukumberg), 28. Cibulskis (Jaroslav Bednář), 59. Džerinš (Cingel) - 15. Bartley, 20. C. Hamilton (Davies, Lapierre), 30. Raymond (Noreau, D’Agostini), 54. McIntyre, 60. Parenteau (McIntyre). Rozhodčí: Lemelin (USA), Stricker - Flury (oba Švýc.), Kovacs (Maď.). Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6300.
Hradec Králové: Rybár - Graňák, Gregorc, Zámorský, Cibulskis, Pláněk, Vydarený, Gernát - M. Látal, Koukal, Červený - Jaroslav Bednář, Džerinš, Smoleňák - Köhler, Dragoun, Šimánek - Cingel, Kukumberg, Vopelka - F. Pavlík.

Skupina Torriani:

Švýcarsko - Dinamo Riga 6:1 (3:0, 1:1, 2:0)
Branky:
2. E. Blum, 4. Diaz, 13. Brunner, 31. Schlumpf, 50. Fazzini, 58. Martschini - 30. Indrašis.

Autor:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...