Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Hudler vyrovnal před koncem a zachránil Calgary, Voráček dvakrát asistoval

Sport

  7:17
NEW YORK - Hokejový útočník Jiří Hudler zařídil v pátečním utkání NHL gólem 1,2 sekundy před třetí sirénou vyrovnání Calgary, které v následném prodloužení dokonalo obrat a zvítězilo nad Bostonem 5:4. Olomoucký rodák zaznamenal v průběhu zápasu ještě asistenci a byl vyhlášen druhou hvězdou duelu.

Jiří Hudler zařídil gólem 1,2 sekundy před třetí sirénou vyrovnání Calgary, které v prodloužení zvítězilo nad Bostonem. foto: Reuters

Hudler neskóroval od 30. října a od té doby jeden z lídrů týmu nasbíral ve 12 utkáních jen čtyři body za přihrávky. Při závěrečné hře bez gólmana ale stál na správném místě a volný kotouč na brankovišti pohodlně doklepl do prázdné klece. Vyrovnání přišlo jen 64 sekund poté, kdy útočník Bostonu Brad Marchand poslal hosty proměněným trestným střílením do vedení. Dramatický zápas rozhodl v prodloužení Johnny Gaudreau, čímž zkompletoval hattrick.

Jakub Voráček pomohl dvěma asistencemi k výhře Philadelphie 4:3 v prodloužení na ledě New Jersey. K úspěchu Flyers přispěl patnácti zákroky i brankář Michal Neuvirth, který v posledních třech startech vždy dovedl tým k vítězství. První gól zápasu jde ale na vrub českého gólmana. Rodák z Ústí nad Labem neutěsnil pořádně prostor u levé tyčky a do branky mu prošlo nahození Stefana Matteaua z rohu kluziště.

Jágr opět nebodoval

Flyers otočili zásluhou dobře sehraných přesilovek, ve kterých vymyslel Voráček dvě hezké přihrávky. Po pasech kladenského odchovance zakončovali Wayne Simmonds a Claude Giroux do odkryté branky. New Jersey ale v závěrečné třetině dvakrát smazalo jednobrankovou ztrátu. V prvním případě po křížném pasu Patrika Eliáše vyrovnal Kyle Palmieri a minutu před koncem poslal Mike Cammalleri zápas do prodloužení. V něm rozhodl útočník Philadelphie Matt Read.

Jaromír Jágr vyšel ve čtvrtém zápase v řadě bodově naprázdno, přesto Florida i bez jeho příspěvku uspěla na ledě Columbusu 2:1 po samostatných nájezdech a připsala si pátou výhru za sebou. Povedená série vynesla Panthers na příčky zaručující postup do play off.

Výsledky NHL

Buffalo - Arizona 5:2, New Jersey - Philadelphia 3:4 v prodl., NY Islanders - St. Louis 2:1 po sam. nájezdech, Edmonton - Dallas 2:1 v prodl., Columbus - Florida 1:2 po sam. nájezdech, Calgary - Boston 5:4 v prodl. a Anaheim - San Jose 1:0.

Autor:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...