Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Sport

Jágr má nápad, jak zvednout Kladno. S primátorem diskutovali o budoucnosti

Jaromír Jágr na střídačce Kladna foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Nechtěl komunikovat přes média. Proto se majitel kladenského hokejového klubu Jaromír Jágr s primátorem Milanem Volfem ve středu osobně sešel, aby si některé postoje vyjasnili. „Domluvili jsme se, že v klubu nastane progres. Prý má Jarda nápad a město Rytířům rádo pomůže,“ sdělil Volf.
  16:38aktualizováno  17:11

Volf již dříve na webu uskupení Volba pro Kladno uvedl, že město nepočítá s pětimilionovou dotací pro hokejový A tým. Po středečním setkání nevylučuje, že v případě progresu město mužský kádr podpoří.

„Je nutné udělat něco dopředu, nějaký krok, aby to šlo, protože zůstávat ve stejných kolejích nemá žádný smysl. Načež Jarda se chytil a říkal, že nápad má. Úplně ho nenastínil,“ řekl Volf.

Dodal, že město je nadále partner kladenského hokeje, ale je třeba přistoupit ke změnám. Město ročně platí za provoz zimního stadionu zhruba třicet milionů korun, přispívá osm a půl milionu na mládež a nedávno dalo opravit stadion za přibližně půl miliardy.

„V dosavadním trendu nemůže hokej na Kladně pokračovat. Jsme připraveni udělat všechno pro to, aby hokej na Kladně nezanikl,“ uvedl Volf.

Jágr se k celé záležitosti vyjádřil prostřednictvím tiskové zprávy na klubovém webu. Primátorovo rozhodnutí označil za velkou ránu a komplikaci při skládání mužstva pro nadcházející ročník.

„Ani tak se nic nemění na našem plánu udělat maximum, abychom udrželi extraligu, vytvořili na další ročník konkurenceschopný tým a dosáhli lepších výsledků. Už kvůli těm, kdo nám podporu zachovávají, čehož si vážíme,“ napsal v prohlášení.

Kladenský majitel, manažer i hráč v jedné osobě Jaromír Jágr sleduje po návratu ze zámoří utkání svého týmu proti Mladé Boleslavi pouze z tribuny.

Debata se týkala i stavu kladenské mládeže, kterou má od loňského roku na starosti manažer Martin Vejvoda. Podle Jágra odvádí se svými kolegy dobrou práci, která se ale projeví až časem.

„Stěžejní je mít extraligu juniorů. Nejen tím, že přestanou odcházet hráči, ale i tím, že áčko bude moci sahat do vlastních zdrojů a dávat příležitost svým odchovancům,“ prohlásil majitel klubu.

S Volfem by se měl znovu sejít po odehrání baráže na přelomu dubna a května.

Volf dříve kritizoval na webu uskupení Volba pro Kladno Jágrův styl vedení klubu. Dokonce pronesl, že už je asi na čase, aby tamní klub řídil někdo jiný.

„Namísto rozkvětu sportu sledujeme pouze otřesné výsledky a s nedůvěrou čekáme, jak dopadne závěrečná baráž,“ posteskl si.

Volfovi vadí, že stále nevidí zlepšení výsledků i přesto, že město klub nadále finančně podporuje.

„Zároveň veškeré příjmy plynoucí z pronájmu ledů, bufetů, restaurace, vstupného apod. putují přímo hokejovému oddílu, přičemž se zde bavíme o výnosech v rámci milionů korun. Obdobné podmínky nemá nikdo jiný v republice,“ popsal.

Rytíři Kladno - HC Olomouc, hokejová extraliga, 26. ledna 2024. Jaromír Jágr.

Jágrovi vytkl také masivní rozprodávání hráčů do jiných oddílů, za které obdržel miliony korun, jenž následně nedokázal promítnout do vylepšení mužstva. „V kladenském hokeji je zcela evidentně něco hodně špatně. Přijde mi, že je to výsledek manažerského selhání majitele Rytířů,“ přidal Volf.

Proto se vedení radnice poprvé od roku 2011 rozhodlo nezahrnout do rozpočtu dotaci pro kladenský A tým. Přestože Volf uvedl, že do chodu klubu nechce prozatím více zasahovat, zmínil myšlenku o koupi extraligy juniorů.

Jágr v úterý reagoval krátkým prohlášením na webu Rytířů: „Předně říkám, že odmítám formu komunikace přes média a považuji ji za nešťastnou. Během středy se s panem primátorem osobně setkám a dojde k vyjasnění některých postojů. Po této schůzce se ke všemu podrobněji vyjádřím.“

Kladenští Rytíři skončili v základní části extraligy poslední, po dlouhé pauze je čeká baráž s vítězem první ligy.

Autoři: ,

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...