Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Komunista Filip nabídl Haškovi kandidaturu do Senátu. Je to historicky poprvé, reagovala legenda

Sport

  15:15
Praha - Poznámka o nepříliš dobrém přerozdělování peněz ve sportu, kterou vůči Milanu Hniličkovi pronesl další bývalý hokejový brankář Dominik Hašek v satirickém pořadu, způsobila pozdvižení. Šéf komunistů Vojtěch Filip na Twitteru nabídl brankáři možnost kandidovat za KSČM do Senátu. Ten to odmítl a ještě si do strany rýpl.

Dominik Hašek při slavnostním otevření Síně slávy v pražské Galerii Harfa. foto:  Michal Šula, MAFRA

Dominik Hašek v satirickém pořadu Šťastné pondělí na seznam.cz vytkl Hniličkovi, který vede Národní sportovní agenturu, špatné přerozdělování peněz, že prý on by to dokázal lépe. A toho se chytil šéf komunistů, který mu vzápětí nabídl možnost kandidovat za jeho stranu.

Bývalý hokejista Jiří Šlégr uveden do Síně slávy českého hokeje. Vlevo je...
Slavnostní buly vhodil bývalý brankář Dominik Hašek.

„Výtka Dominátora vůči Milanu Hniličkovi, že on by lépe rozděloval dotace pro sport nesedí. Nezpochybňuji kvality Dominika Haška a jeho zásluhy na českém hokeji. Ale jeho případné angažmá předpokládá aktivní zapojení do politiky. Pokud chce, nabízím kandidaturu za KSČM do Senátu,“ napsal Filip na svém twitterovém účtu.

Haška ovšem nabídka od komunistů pobavila a neváhal si z toho trochu vystřelit. „Tvl, myslím, že jsem se stal historicky prvním (bývalým) sportovcem reprezentantem, kterému bylo od 17.11.1989 veřejně (ale možná i jakkoli) nabídnuto členství v KSČM (dříve KSČ). Prosím historiky o kontrolu, zdali po dnešku držím primát, který mi už nikdo nevezme,“ zveřejnil na svém twittorovém účtu a připojil emoji se svatozáří.

Na jeho post brzy Filip reagoval, když připomněl, že mu nabízel něco jiného. „Vážený pane, v tomto prvenství nemáte. Také jsem vám nenabízel členství v KSČM, ale jen možnost kandidovat za KSČM do Senátu. Pokud o to máte zájem, tedy vstoupit do politiky,“ odpověděl mu a poté popřel předlistopadovou minulost. „KSČM vznikla v březnu 1990 a její historie je jistě lepší než jiných současných korupčních stran,“ dodal Filip, který do KSČ vstoupil v roce 1983 a pod krycím jménem Falmer byl také spolupracovníkem komunistické Státní bezpečnosti. Podle soudu ale nešlo o vědomou spolupráci.

Kýženého efektu ovšem Vojtěčh Filip nedosáhl, legendární brankář Hašek si svou kandidaturu nerozmyslel.

Pětapadesátiletý držitel zlaté medaile ze zimních olympijských her v Naganu skončil s hokejem v roce 2011. Dříve působil například v Chicagu, Buffalu, Detroitu či Ottawě. Vítěz dvou Stanley Cupů v současnosti provozuje společnost, která nabízí energy drinky Smarty.

Autoři:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...