Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

22:25
Důležité
MS v ledním hokeji, osmifinálová skupina F: Švýcarsko - Norsko 2:3. Norové získali už pět bodů a mají blízko postupu do čtvrtfinále. CELOU REPORTÁŽ ČTĚTE ZDE!
22:15
Důležité
MS v ledním hokeji, osmifinálová skupina E: Rusko - Dánsko 4:3. Rusové si polepšili na šest bodů a Dánové zůstávají bez zisku. CELOU REPORTÁŽ ČTĚTE ZDE!
21:05
Důležité
Čtyři nedělní zápasy fotbalové ligy mezi Ústím nad Labem a Příbramí, Bohemians 1905 a Olomoucí, Hradcem Králové a Teplicemi a Českými Budějovicemi a Slavií začnou už ve 14:00 a nikoliv v 17:00, jak bylo původně plánováno. Důvodem posunu výkopů utkání je časová kolize se zápasem hokejové reprezentace, která v neděli od 16:15 nastoupí na mistrovství světa proti Rusku. ČTK o tom dnes informoval ředitel oddělení profesionálního fotbalu Ivo Lubas. Zápas mezi Českými Budějovicemi a Slavií odvysílá i po změně začátku přímým přenosem stanice Sport2. Jablonec bude v neděli hostit od 20:00 Ostravu před kamerami České televize.
20:15
Švýcarsko
Hokejisté Švýcarska už zcela zaplnili svou soupisku na mistrovství světa na Slovensku. Před vstupem do osmifinálové skupiny F zapsali obránce Johna Gobbiho s útočníkem Danielem Rubinem ze Ženevy. Norové dopsali zadáka Erika Follestad z Frisku a mají ještě jednu volno pozici, ale na ní už nemají v dějišti žádného kandidáta. Dvě volná místa v poli mají nadále Kanada a Francie, Švédové a Spojené státy americké navíc ještě nedopsali své třetí brankáře.
19:35
Slovensko

Hned dvě čísla 68 se budou v pátek prohánět po bratislavském ledě na hokejovém mistrovství světa. Vedle Jaromíra Jágra, který toto číslo proslavil, nastupuje se stejnými číslicemi na dresu i obránce slovenské reprezentace Milan Jurčina. "Osmašedesátku mi dali, když jsem přišel do NHL. Říkal jsem, ať mi dají nějaký dres, který mají a ve skladu měli tenhle. Našili mi tam jméno a už mi zůstala," vysvětlil Jurčina, proč nastupuje s číslem, které má v Česku vyhrazeno Jágr.

  • Milan Jurčina.

    Milan Jurčina. / Autor: Reprofoto

19:25
Důležité
Hokejisté Slovinska porazili na úvod skupiny o udržení na mistrovství světa Lotyšsko 5:2. Letošní nováček elitní skupiny rozhodl o výhře třemi góly ve druhé třetině. K překvapivě vysokému vítězství přispěli dvěma trefami útočníci Tomaž Razingar a Rok Tičar. Lotyši byli sice v úvodní třetině střelecky o trochu aktivnější (9:7), ale v cestě jim stál gólman Kristan, který patří k nejlepším brankářům dosavadního průběhu šampionátu podle úspěšnosti zákroků. I proto se první dvacetiminutovka odehrála bez branek.
19:10
Česko
Jen několik hodin žila naděje, že se by do české sestavy na hokejovém mistrovství světa mohl vrátit v prvním zápase zraněný obránce Radek Martínek. Reprezentační trenér Alois Hadamczik začal s pětatřicetiletým bekem jednat o návratu do dějiště šampionátu ve středu, dnes v podvečer ale tato možnost definitivně padla. "Nevypadá to reálně, opět ho bolí hlava. A jeho stav se nelepší tak, aby mohl uvažovat o návratu," řekl Hadamczik novinářům. V noci na dnešek přitom prohlásil, že tato možnost existuje. Hned ale uvedl, že to je spíše jeho přání.
18:45
Důležité
Hokejisté Běloruska porazili v úvodním utkání skupiny o udržení na mistrovství světa na Slovensku Rakousko vysoko 7:2. Bělorusové vedli 3:0 již na konci 19. minuty a poté bez potíží dokráčeli za důležitými třemi body do tabulky. Bělorusové v zápase dominovali od samého úvodu, k čemuž přispěl také Kovyršinův gól na začátku páté minuty. Klíčovým okamžikem pro další vývoj byl přesně 100 vteřin dlouhý úsek krátce před první přestávkou, do něhož vměstnali své trefy Grabovskij a Kosticyn.
18:00
Česko
Svým vzrůstem příliš vysoký není, svou důležitostí však ano... Vždyť v národním týmu má jednu z klíčových rolí. "Je založena na vzájemné důvěře," popisuje Jan Procházka. "Musím umět přesně vyhodnotit, co je pro trenéry důležité." Seznamte se s hokejovým špionem, zvědem, rádcem, pozorovatelem... Sami to nazvěte, jak chcete. CELÝ ČLÁNEK SI PŘEČTĚTE ZDE!
16:05
Rusko
Hokejisty Ruska by mohl posílit na mistrovství světa na Slovensku hvězdný útočník Alexandr Ovečkin z Washingtonu. Capitals vypadli ve druhém kole Stanleyova poháru ve středu s Tampou Bay po prohře 0:4 na zápasy a mistr světa z Québeku z roku 2008 podle deníku Sport-Express potvrdil svůj zájem startovat na šampionátu. Sborná bude v osmifinálové skupině E i soupeřem Česka, s kterým bude hrát v neděli od 16:15. Trenér Vjačeslav Bykov zatím odmítl možné posílení o Ovečkina komentovat.
13:59
Slovensko
Je tomu už dlouhé čtvrtstoletí, co na mistrovství světa trvá kletba domácích výběrů. Ano, od Sovětů z roku 1986 nikdo šampionát nedokázal vyhrát. Hodně pravděpodobně se to letos nepodaří ani Slovákům. Toužený sen o cenné medaili se rozplývá. Přitom mu měl pomoci muž, jehož příchod na Slovensku vyvolával tolik diskusí. Veřejnost se ptala: "Opravdu se nedokážeme obejít bez cizího trenéra?" CELÝ ČLÁNEK SI PŘEČTĚTE ZDE!
12:05
Česko
Hokejová reprezentace zvládla na mistrovství světa všechny zápasy v základní skupině, ztratila však obránce Radka Martínka. Zkušeného beka zranil hned v patnácté minutě úvodního zápasu lotyšský obránce Artus Kulda a podle původních zpráv pro něj šampionát skončil. Trenér Alois Hadamczik však po středeční výhře nad Finskem prohlásil, že vedení národního týmu zjišťuje, zda by se nemohl Martínek zapojit znovu do hry. "Mluvili jsme s Martínkem, zda by nebylo možné, aby se vrátil. Odpověď budeme znát ve čtvrtek. Je to ale spíše naše přání, nemáme potvrzeno, že to ze zdravotního hlediska jde," řekl Hadamczik novinářům.
09:41
Česko
V ten moment vám muselo zatrnout. Jaromíra Jágra (39) narazil zezadu Tuomo Ruutu a český útočník letěl hlavou na mantinel. Okamžitě přišly vzpomínky na olympiádu v Turíně před pěti roky, kde ho podobným způsobem zranil jiný Ruutu – bratr Jarkko. "Ale aspoň mě to trochu probralo," vtipkoval po utkání Jágr. ROZHOVOR S JÁGREM SI PŘEČTĚTE ZDE!
22:55
Důležité
DALŠÍ PROGRAM MS. Čeští hokejisté po postupu z prvního místa v základní skupině D nastoupí s plným počtem šesti bodů v osmifinálové skupině E k dalšímu duelu na mistrovství světa v Bratislavě v pátek od 20:15 proti domácímu Slovensku. V dalším duelu čeká svěřence trenéra Aloise Hadamczika v neděli od 16:15 Rusko a v pondělí od 20:15 narazí na Německo. DALŠÍ PROGRAM TURNAJE SI PROHLÉDNĚTE ZDE!
22:34
MS v ledním hokeji, skupina C: Švédsko - USA 6:2. Po vyrovnané úvodní třetině rozhodli Švédové třemi góly ve druhé části a vyhráli skupinu C.
22:28
Česko

Čeští hokejisté vyhráli také své třetí utkání na letošním mistrovství světa. V závěrečném duelu v základní skupině porazili Hadamczikovi svěřenci 2:1 Finy a do osmifinálove skupiny postoupili Češi s plným počtem šesti bodů. V pátek od 20:15 Jágr a spol. narazí na domácí výběr Slovenska.

  • Česko - Finsko (Jágr se raduje se spoluhráči).

    Česko - Finsko (Jágr se raduje se spoluhráči). / Autor: ČTK

21:34
Důležité
V souběžně hraném duelu s tím mezi Českem a Finskem vedou Švédové po druhé třetině nad Američany již 4:1.
21:25
Zajímavost
Také jste patřili mezi stovky milionů lidí po celém světe, kteří si naplánovali na včerejšek fotbalový večer u přímého přenosu semifinále Ligy mistrů? V zahraničí si odvetu mezi španělskými velkokluby Realem Madrid a Barcelonou jistě užili, jen čeští fanoušci museli čekat na noční záznam. CELÝ ČLÁNEK ČTĚTE ZDE!
19:44
Česko
SLEDUJEME ON-LINE Čeští hokejisté již mají účast v osmifinálové skupině mistrovství světa zajištěnou. S Finy, s nimiž uzavírají zápolení ve skupině D, tak bojují o důležité body, které si přenesou do další fáze turnaje. REPORTÁŽ ZE ZÁPASU ČTĚTE ZDE!
19:12
Norsko
Norové zvítězili ve svém závěrečném utkání v základní skupině C na mistrovství světa v Košicích nad Rakouskem jednoznačně 5:0 a postoupili do osmifinálové skupiny F. Díky překvapivé úvodní výhře nad Švédskem 5:4 po samostatných nájezdech si do ní přenesou svěřenci trenéra Roye Johansenen dva body. REPORTÁŽ ZE ZÁPASU ČTĚTE ZDE!