Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

11:00
Česko
Poprvé promluvil, ale jen v hloučku slovenských novinářů. Česká hokejová hvězda Jaromír Jágr (39) svolila na mistrovství světa ke krátkému rozhovoru. Po zápasech s Lotyši a Dánskem nemá na svém kontě jediný bod do produktivity, ale jeho to netrápí. "Začnu bodovat, až bude potřeba," usmíval se jako by nic. CELÝ ROZHOVOR ČTĚTE ZDE!
09:18
Německo
Před rokem skončili těsně bez medaile. Těžko říct, čeho jsou Němci schopni na mistrovství světa letos. Už teď je ovšem jasné, že si zaslouží respekt všech porazili Rusko, uspěli nad domácími Slováky… Kam sahají jejich možnosti? Možná se rodí tým do světové špičky. CELÝ ČLÁNEK SI PŘEČTĚTE ZDE!
22:38
Důležité
MS v ledním hokeji, skupina D: Lotyšsko - Finsko 2:3 po sam. nájezdech. Finové vedli, poté prohrávali 1:2, v nájezdech nakonec rozhodl Immonen. REPORTÁŽ ZDE!
22:23
Důležité
MS v ledním hokeji, skupina C: Švédsko - Rakousko 3:0. Seveřané odčinili úvodní zakolísání s Norskem, dvěma góly k výhře přispěl Niklas Persson. VÍCE ZDE!
21:46
Česko

Střelec z povolání. Milan Michálek pomohl rozložit Dánsko dvěma góly. Těžil se spolupráce kolegů Eliáše a Havláta. "Patrik s Martinem jsou sehraní už dávno, já se snažím dělat černou práci a chodit do brány. Ale je to pořád jen Lotyšsko a Dánsko. Přijdou jiní soupeři, tak uvidíme," okomentoval vysokou výhru nad Dánskem Milan Michálek.

18:25
MS v ledním hokeji, skupina C: USA - Norsko 4:2. Norsko vedlo po dvou třetinách 2:0, postup do osmifinále si ale nakonec zajistili Američané. REPORTÁŽ ZDE!
18:24

Čeští hokejisté deklasovali ve druhém zápase na mistrovství světa Dánsko 6:0 a mají jistou účast v osmifinále. Po rychlém úvodním gólu Michaela Frolíka předvedli čtyřbrankovou smršť mezi 32. a 35. minutou, dvakrát skóroval Milan Michálek. Základní skupinu zakončí český tým středečním utkáním proti Finsku.

17:06
Česko
Vedení lotyšské hokejové reprezentace se dnes oficiálně omluvilo české výpravě za zranění obránce Radka Martínka v prvním zápase mistrovství světa v Bratislavě. Pro českého beka turnaj po faulu Arturse Kuldy, který mu způsobil otřes mozku, skončil. Dvojnásobný světový šampion již odjel domů. VÍCE ZDE!
16:57
Důležité
Na mistrovství světa na Slovensku pokračuje skupina C utkáním mezi Norskem a USA. Seveřané v úvodním utkání nečekali bodovali proti Švédům, když zápas otočili a po samostatných nájezdech vyhráli 5:4. Skolí Norové dalšího hokejového obra, který má ve výběru hráče z NHL? DALŠÍ PODROBNOSTI O ZÁPASE ČTĚTE ZDE!
16:10
Důležité
Premiérový duel i přes velký odpor Lotyšů zvládli čeští hokejisté na jedničku a vyhráli 4:2. Ve druhém duelu nastoupí úřadující světoví šampioni proti Dánům. Dalšímu trpaslíkovi, který ale umí zlobit a na loňském MS šokovali hokejový svět výhrami nad Finy a Slováky. Výběr Suomi Dánům vrátil porážku i s úroky v sobotu, když vyhrál 5:1. Za český tým již nastoupí útočník Tomáš Plekanec i obránce Zbyněk Michálek. Naopak šampionát již skončil pro beka Radka Martínka, kterého v prvním zápase ostře fauloval Arturs Kulda. ON-LINE REPORTÁŽ ZE ZÁPASU SLEDUJTE ZDE!
15:07
Česko
Obránce Zbyněk Michálek z Pittsburghu a centr Tomáš Plekanec z Montrealu byli doplněni před dnešním druhým zápasem českých hokejistů s Dánskem na mistrovství světa v Bratislavě na soupisku. Pro základní skupinu D tak zůstává volné místo už jen pro třetího brankáře Jakuba Kováře. V další fázi turnaje mohou tým doplnit ještě dva hráči v poli. Rozhodne se mezi čtveřicí Jakub Nakládal z Pardubic, Ondřej Němec z Čerepovce v obraně a v útoku Petr Vampola z Omsku a Petr Koukal z Pardubic.
14:00
Důležité
Trestuhodné zaváhání a nekompetentnost. Tak lze označit (ne)posouzení zákroku lotyšského obránce Arturse Kuldy na Radka Martínka dvojicí švédských rozhodčích Christer Lärking – Soeren Persson. Kulda si při atakování českého beka vyskočil, Martínek navíc už nebyl v držení puku. CELÝ ČLÁNEK SI PŘEČTĚTE ZDE!
13:41
Zajímavost
Sobotní hokejový zápas Česká republika - Lotyšsko na mistrovství světa na Slovensku byl nejsledovanějším pořadem sportovního kanálu České televize ČT4 v jeho historii. Podle mluvčího ČT Ladislava Štichy sobotní vítězství české reprezentace 4:2 sledovalo 813 000 diváků, čímž byl překonán rekord z finále MS ve fotbale v roce 2010, kdy zápas Španělska s Nizozemskem sledovalo 647 000 diváků. Samotný zápas, tedy pouze přímý přenos jednotlivých třetin bez reklam, vstupů ze studia a rozhovorů po zápase, podle Štichy sledovalo dokonce 1,076 milionu starších patnácti let. To podle něj představuje sledovanost 12,2 procenta při podílu na publiku 32,71 procenta.
12:30
Důležité
Druhým soupeřem českých hokejistů na mistrovství světa v Bratislavě budou v pondělí od 16:15 hodin hráči Dánska. Úřadující světoví šampioni porazili na úvod turnaje Lotyšsko, a pokud splní roli papírového favorita i proti Dánsku, zajistí si postup ze základní skupiny D do osmifinálové části. CELÝ ČLÁNEK ČTĚTE A ON-LINE SLEDUJTE ZDE!
12:00
Česko
Hokejový obránce Zbyněk Michálek odehraje svůj premiérový zápas na mistrovství světa ve vlastní výstroji. Zadák Pittsburghu sice absolvoval i dopolední rozbruslení v částečně nových a částečně vypůjčených věcech, jeho zatoulaná zavazadla se ale už našla, a tak pro odpolední souboj s Dánskem bude mít k dispozici svoje věci, ve kterých hraje celou sezonu. Osmadvacetiletý Michálek přiletěl ze zámoří do Evropy v neděli, na letišti ve Vídni však zjistil, že všechna jeho zavazadla zůstala ve Washingtonu. Musel tak trénovat v náhradních věcech. "Už je to ale v pořádku. Výstroj mu dnes ráno došla," řekl trenér národního týmu Alois Hadamczik.
10:06

Potkal jsem tu svého kamaráda, který viděl sobotní zápas českých hokejistů s Lotyšskem coby doprovod dvou vozíčkářů. A poprosil mě, abych vychválil zdejší bezbariérový přístup i lukrativní místa pro invalidy hned za mantinelem. Tak tedy splňuji poslání, proč ne. Ostatně Bratislava vůbec překvapila hlavně krásou své haly.

08:03
Důležité
Slovinsko hrálo do poslední chvíle vyrovnané partie se Slováky a Rusy, Německo dokonce oba favority porazilo. A třeba takoví Norové se dočkali švédského skalpu poprvé po 61 letech. Vzkaz všem, kteří loňský šampionát v Německu brali jen za náhodu: Tohle už žádná náhoda není. Přišla zkrátka doba, kdy se hokejová elita stále více srovnává. Kdy se hokejoví "trpaslíci" přibližují tradičním velmocím a starají se o senzační výsledky. CELÝ ČLÁNEK ČTĚTE ZDE!
22:31
Hokejisté Německa po vítězství nad Ruskem uspěli na MS i proti domácímu Slovensku a po výhře 4:3 si zajistili prvenství v základní skupině A. REPORTÁŽ ZDE!
22:31
Důležité
Mistrovství světa v ledním hokeji v Košicích, skupina B: Švýcarsko - Bělorusko 4:1. Švýcaři spolu s Kanadou postupují do osmifinálové části. VÍCE ZDE!
21:30
Bělorusko
Hokejisté Běloruska už zaplnili svou soupisku pro základní skupinu B na mistrovství světa v Košicích. Do povolené třiadvacítky jmen doplnili před dnešním druhým vystoupením se Švýcarskem útočníka Andreje Kosticyna z Montrealu a také třetího brankáře Dmitrije Milčakova ze Žlobinu. Na doplnění v další fázi turnaje budou čekat obránce Kirill Gotovec z Cornell University z NCAA a forvard Arťom Děmkov ze Soligorsku.