Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

18:50
Dánsko
Hokejisté Dánska porazili po samostatných nájezdech Lotyšsko 3:2 a radují s z postupu do osmifinálové skupiny E. Lotyši budou hrát o udržení. REPORTÁŽ ZE ZÁPASU ČTĚTE ZDE!
17:10
Přijde vám našlapaná ruská reprezentace na probíhajícím světovém šampionátu malátná a bez energie? Tak vězte, že již ve čtvrtek se může vše změnit. Na pokraji vyřazení z bojů o Stanley Cup je Washington Capitals v čele s Alexanderem Ovečkinem. Lepší hnací motor si Bykov do sestavy snad ani přát nemůže. CELÝ ČLÁNEK SI PŘEČTĚTE ZDE!
17:09
Zajímavost
Rakouskému návštěvníkovi mistrovství světa v hokeji se vymstil nákup deseti vstupenek na úterní zápas mezi Slovenskem a Ruskem. Lístky, které v Bratislavě před halou pořídil na 1500 eur (36.000 korun), byly falešné. Padělané lístky zabavila policie, která podle svého mluvčího Františka Peczára začala neznámého prodejce stíhat kvůli podvodu. Hrozí mu až dva roky vězení. Policisté znovu vyzvali fanoušky, aby nekupovali lístky na ulici.
16:00
Důležité

Stál jsem v hale obřích rozměrů a hleděl na bohyni krásy. S dvoumetrovým hadem obmotaným kolem pevných ňader. Zhruba 300 metrů od ledové arény je tu každý večer otevřený velký klub pro fanoušky. Prý je to největší hokejový bar v Evropě, ale nepotkal jsem jediného Bratislavana, který by o něm věděl...

15:24
Francie
Hokejisté Francie se počtvrté za sebou udrželi v elitní skupině mistrovství světa a stejně jako před dvěma roky ve Švýcarsku se jim to povedlo už po základní skupině. Reprezentace země galského kohouta se usadila mezi elitou od roku 2008, kdy v Kanadě úspěšně uhájila svou účast po předchozím tříletém působení v divizi I. "Pro nás je postup do osmifinále a možnost hrát s dalšími kvalitními týmy jako získat zlatou medaili," řekl webu Mezinárodní hokejové federace gólman Francie Cristobal Huet.
11:34
Kanadský pořízek Dion Phaneuf opět ukázal, proč patří mezi soupeři v zámořské NHL k nejméně oblíbeným obráncům. Kapitán Toronta Maple Leafs Dion Phaneuf v polovině druhé třetiny zápasu Kanada-Švýcarsko (4:3 v prodloužení) tvrdě sestřelil v obranném pásmu švýcarského útočníka Simona Mosera. Ten se sice dostal po svých na střídačku, na ni ale vzápětí omdlel... CELÝ ČLÁNEK SI PŘEČTĚTE ZDE!
08:10
Zajímavost
V kariéře spolu odehráli deset sezon. Potkávali se v šatně Pittsburghu, poté i New Yorku Rangers. Martin Straka a Jaromír Jágr kombinovali na ledě téměř poslepu a spolupráce se mohla oživit. Straka totiž zvažoval návrat do národního týmu, ale jeho účast na mistrovství světa škrtlo kuriózní zranění. "Řešil jsem situaci jen s trenérem Hadamczikem, Jarda o tom nevěděl," komentoval svůj případný návrat do reprezentace mistr světa z roku 2005 Straka. CELÝ ROZHOVOR ČTĚTE ZDE!
23:48
Slovensko

Dvě porážky, žádné vítězství, nula bodů. S nelichotivou bilancí postupují hokejisté Slovenska do osmifinálové fáze mistrovství světa. Slovenský výběr doposud porazil jen Slovinsko, které bude hrát skupinu o udržení, a tudíž se tři body nepočítají. Dvě porážky přišly od Němců a Rusů. "Z předešlých zápasů si vezmeme to nejlepší," řekl po utkání se sbornou Marián Gáborík.

22:28
Důležité
MS v ledním hokeji, skupina A: Slovensko - Rusko 3:4. Rusové si díky výhře přenesou do osmifinále tři body, Slováci tam jsou bez bodu. REPORTÁŽ ZDE!
22:24
MS v ledním hokeji, skupina B: Francie - Bělorusko 2:1 v prodl. Francie postoupila do osmfinále, Bělorusko bude hrát o udržení. VÍCE ZDE!
19:22
Zajímavost
V košické hale pro hokejové mistrovství světa byla při nedělních zápasech špatně vyměřena brankoviště. Mezinárodní federaci IIHF na to upozornilo vedení francouzského týmu, který v neděli utrpěl debakl 1:9 od Kanady. Pořadatelé v noci na pondělí posunuté branky převrtali podle pravidel, výsledky zápasů zůstanou v platnosti. ČLÁNEK ZDE!
18:42
MS v ledním hokeji, skupina A: Slovinsko - Německo 2:3 po sam. náj. Němci prohrávali po polovině zápasu 0:2, v 8. sérii nájezdů rozhodl Hördler. VÍCE ZDE!
18:38
Důležité
MS v ledním hokeji, skupina B: Kanada - Švýcarsko 4:3 v prodl. Souboj o prvenství ve skupině rozhodl v poslední minutě prodloužení Pietrangelo. REPORTÁŽ ZDE!
18:14
Kanada
Papírově nejtěžší zkouška v první části mistrovství světa čeká ve středu hokejovou reprezentaci v základní skupině D. Úřadující světoví šampioni, kteří v Bratislavě oba dosavadní zápasy vyhráli, se utkají s Finskem. Oba celky si již zajistily postup do osmifinálové části a výsledek jejich vzájemného souboje se bude započítávat do další tabulky.
18:00
Kanada
Hokejisté Kanady dopsali ještě před svým posledním utkáním v základní skupině B na mistrovství světa v Košicích na soupisku třetího brankáře Jonathana Berniera z Los Angeles. Mají tak obsazených všech třiadvacet míst. V další fázi mohou doplnit ještě dva hráče, ale mají v dějišti už jen útočníka Antoinea Vermettea z Columbusu, který kvůli nespecifikovanému zranění v dolní části těla zatím nebyl k dispozici.
17:24
Česko
Hokejoví reprezentanti i členové realizačního týmu si dnešní večer v Bratislavě zpestří týmovou večeří. Den před třetím zápasem na mistrovství světa proti Finsku všichni vyrazí do vyhlášeného místního steakhousu.
17:00
Hráči si stěžují, nejsou spokojení, šéfům organizačního výboru a představitelům IIHF (Mezinárodní hokejové federaci) je to ale zatím jedno. O čem je řeč? O ledu v bratislavské Orange Aréně, kde své zápasy na mistrovství světa hrají kromě domácích hokejistů i ti čeští hráči. Podle hráčů především ve večerním termínu led měkne a mění se v "břečku". ČLÁNEK ZDE!
16:08
Důležité
Chcete vidět odvetný zápas semifinále Ligy mistrů mezi Barcelonou a Realem? Jste fanouškem fotbalu? Máte smůlu. Pokud nemáte připojení na internet, přímý přenos slavného El Clásica uvidíte na čtvrtém programu České televize až ze záznamu. Sportovní redakce veřejnoprávní televize se rozhodla pár hodin před večerním vysíláním pozměnit program a od 19:30 bude vysílat Studio MS a zápas Slovensko-Rusko. CELÝ ČLÁNEK SI PŘEČTĚTE ZDE!
14:50
Zajímavost
Velkému zájmu fanoušků se těší hokejové mistrovství světa na Slovensku. Během úvodních čtyř dnů šampionátu, kdy se odehrálo celkem 16 zápasů, přišlo do hlediště arén v Bratislavě a Košicích 107.595 diváků. Ve slovenské metropoli, kde v Orange Areně hrají v základní skupině nejen domácí reprezentanti, ale také obhájci prvenství Češi, bylo všech dosavadních osm duelů vyprodáno. Návštěva pokaždé přesáhla hranici devíti tisíc diváků, celkem vidělo zápasy v Bratislavě 73.461 diváků.
13:00
Zajímavost

Ne, nechtěl jsem z Bratislavy komentovat poněkud přehnané národní cítění (v českých očích). Nechtěl jsem se ani vyjadřovat k pár zvláštním názorům (v českých očích). Zkrátka nechci tady psát zápisník pouze o Slovácích... Jenže ono to tak úplně nejde, občas se totiž stávají věci, které vás nutí se k nim vracet. Jako třeba výrok Milana Jurčiny.