Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Kubalík a Kämpf pomohli v NHL gólem k výhře Chicaga, Pastrňákovy body Bostonu nestačily

Útočníci David Kämpf a Dominik Kubalík přispěli v NHL shodně jedním gólem k výhře Chicaga 5:2 nad Winnipegem. foto: Reuters

New York - Útočníci David Kämpf a Dominik Kubalík přispěli v NHL shodně jedním gólem k výhře Chicaga 5:2 nad Winnipegem. Vítězství podpořil asistencí Patrick Kane a jako devadesátý hráč v historii soutěže překonal hranici tisíci bodů (380+620). I díky gólu a přihrávce Davida Pastrňáka vedl Boston v Pittsburghu už 3:0, ale nakonec prohrál 3:4. Obrat odstartoval Dominik Simon šestým gólem sezony.
  7:11

Kämpf se prosadil v padesáté minutě z dorážky, kterou zvyšoval na 3:1. Čtvrtý gól přidal Brandon Saad po krásné kombinaci na jeden dotek, kterou odstartoval přihrávkou zpoza branky Kane. Jedenatřicetiletý útočník zaznamenal jubilejní tisící bod nejrychleji ze všech Američanů a všechny je získal v barvách Chicaga. K pokoření úctyhodné mety potřeboval 953 zápasů.

Havířovský rodák Pastrňák si připsal sedmdesátý bod v sezoně (37+33) a v čele...
Pastrňák byl vyhlášen třetí a Crosby první hvězdou zápasu.

Winnipeg se odholal v 58. minutě ke hře bez brankáře a Patrik Laine brzy snížil, ale Kubalík o 35 sekund později v dalším průběhu powerplay zpečetil výhru Chicaga. Český útočník tak bodoval i devátém lednovém utkání, ve kterých dal deset gólů a na další čtyři přihrál. Plzeňský rodák si také 21. zásahem sezony upevnil vedení v tabulce střelců mezi nováčky, ve které má náskok pěti tref před Victorem Olofssonem. 

Už po jedenácti sekundách otevřel skóre Patrice Bergeron po přihrávce Pastrňáka a vzápětí přidal druhý gól Anders Bjork. Pastrňák se prosadil v šestnácté minutě se štěstím, jeho přihrávku si hokejkou srazil do vlastní sítě Jack Johnson. Havířovský rodák si tím připsal sedmdesátý bod v sezoně (37+33) a v čele kanonýrů odskočil Alexandru Ovečkinovi a Austonovi Matthewsovi na rozdíl tří gólů.

Výsledky NHL

Pittsburgh - Boston 4:3

Carolina - NY Islanders 2:1 po sam. nájezdech

NY Rangers - Columbus 1:2

Chicago - Winnipeg 5:2 (2:0, 0:1, 3:1)

Simon ještě v první třetině snížil z ostrého úhlu po překvapivé přihrávce Sidneyho Crosbyho zpoza branky. Pittsburghu poté vyšly začátky druhé a třetí části. Nejdříve snížil Teddy Blugers a zaváhání u gólu Pastrňáka napravil vyrovnávací trefou Johnson. Obrat dokonal Bryan Rust v čase 52:35.

Pastrňák byl vyhlášen třetí a Crosby první hvězdou zápasu. Kapitán Pittsburghu asistoval u dvou branek a po dvouměsíční absenci, kterou si vynutila operace kýly, nasbíral ve čtyřech zápasech osm bodů (3+5). Z jeho návratu těží i Simon, který s ním nastupuje v útoku. Z posledních čtyř utkání má český útočník dva góly a dvě asistence.

Autor:

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...