Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Kubalík pomohl Chicagu k výhře 4:3, bodovali i další čtyři Češi

Steven Stamkos (uprostřed) z Tampa Bay padá mezi hráče Chicaga Malcolma Subbana (vlevo) a Piuse Sutera. foto: ČTK/AP

New York - Gól útočníka Dominika Kubalíka pomohl hokejistům Chicaga v NHL k výhře 4:3 po samostatných nájezdech nad Tampou Bay. V poraženém týmu si připsal dvě asistence Ondřej Palát.
  7:07

Už nejsem blázen ani feťák, říká Fleury. Bývalá hvězda NHL se dala na osvětu a vědu

V utkání Bostonu s Washingtonem bodovali tři čeští hráči: asistencí k pátečnímu vítězství Bruins 5:1 přispěli Davidové Krejčí s Pastrňákem, jedinou trefu Capitals obstaral Jakub Vrána. Vítek Vaněček vydržel v brance Washingtonu do čtvrtého inkasovaného gólu, zápas pak dochytal Ilja Samsonov.

Tampa zvládla vstup do utkání s Chicagem na výbornou a v 11. minutě vedla po gólech Anthonyho Cirelliho a Alexandera Killorna 2:0. Na obou brankách se nahrávkami podílel Palát. Blackhawks dokázali zásluhou dvou gólů Alexe DeBrincata srovnat, ale Tampa šla do vedení znovu, na začátku třetí části se prosadil obránce Ryan McDonagh.

Ani dva góly Zadiny v NHL Detroitu nestačily. Nečas svými dvěma body přispěl k vítězství Caroliny

Prodloužení Chicagu zajistil Kubalík, který v čase 46:00 doklepl do branky střelu Duncana Keitha. Bod navíc pak Blackhawks přisoudil v samostatných nájezdech jediný úspěšný exekutor Philipp Kurashev.

Boston rozhodl o vítězství nad Washingtonem v prvních dvou třetinách, po kterých vedl 4:0. Třetí branku vstřelili Bruins po parádní souhře první formace, rychlý přechod do útoku zakončil po Pastrňákově asistenci Patrice Bergeron.

Na začátku třetí části našel Krejčí bekhendovou přihrávkou Nicka Ritchieho a ten zvýšil už na 5:0. Jediný gól Capitals vstřelil z pravého kruhu pro vhazování Vrána.

Autor: