Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Kubalík zařídil Chicagu dvěma góly výhru, Chytil získal dva body

Sobotní zápas Chicago Blackhawks proti Anaheim Duck. Dominik Kubalík (8) uprostřed. foto: ČTK

New York - Útočník Dominik Kubalík se zasloužil v NHL dvěma góly o výhru Chicaga 4:2 nad Anaheimem a v tabulce střelců nováčků se dotáhl na vedoucího Victora Olofssona z Buffala. Oba mají na kontě 16 tref. Jakub Vrána dal jedinou branku Washingtonu, který doma podlehl New Jersey 1:5. New Yorku Rangers nestačily gól a přihrávka Filipa Chytila a prohrál v St. Louis 2:5.
  8:00

Chicago prohrávalo od čtvrté minuty, když Ondřej Kaše získal u zadního mantineu puk a poslal ho před branku skórujícímu Maxu Jonesovi. Brzy vyrovnal Jonathan Toews a Kubalík, první hvězda zápasu, překlopil v prostřední třetině dvěma pohotovými dorážkami vedení na stranu Blackhawks. Anaheim na začátku poslední části snížil, ale za minutu a půl stanovil konečnou podobu výsledku Olli Määttä střelou od modré čáry. U gólu mu asistoval David Kämpf.

VIDEO: Jako Smith či Brodeur. Brankář Rinne vstřelil v NHL branku přes celé hřiště

Vrána vstřelil dvacátý gól sezony, kterým v polovině zápasu snížil v přesilové hře na 1:3. Předchozích devatenáct tref dosáhl český útočník v rovnovážném stavu hráčů na ledě a je v této statistice NHL na děleném třetím místě s Davidem Pastrňákem. Za čtyři minuty ale Nico Hischier svým druhým zásahem v utkání vrátil New Jersey tříbrankový náskok a Devils si už překvapivou výhru nenechali vzít.

Chytil otevřel ve druhé minutě skóre nenápadnou střelou z levého kruhu, ale na začátku prostřední části už Rangers prohrávali 1:3. Dvacetiletý útočník, který si připsal v této sezoně více gólů než asistencí (11+5), poté ukázal, že umí i tvořit hru. Chytil našel od zadního mantinelu přihrávkou přes dva obránce Bretta Howdena, jemuž na hranici brankoviště stačilo jen nastavit hokejku a usměrnit puk do prázdné branky.

St. Louis ale kontrovalo dvěma zásahy a v čele soutěže se bodově srovnalo s Washingtonem a Bostonem, který zvítězil na ledě New Yorku Islanders 3:2 v prodloužení. Bruins uspěli i bez bodového příspěvku Pastrňáka, který vyšel naprázdno poprvé po dvanácti zápasech. Havířovský rodák během série získal devatenáct bodů (9+10).

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!