Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Litvínov díky smršti ve třetí třetině porazil Kladno, Sparta prohrála podruhé za sebou

Hráči Litvínova se radují z gólu. foto: ČTK

Litvínov - Hokejisté Litvínova porazili v utkání 26. kola extraligy Kladno 4:1. Severočeši při domácí premiéře nového trenéra Vladimíra Kýhose rozhodli ve třetí třetině čtyřmi góly během čtyř minut a 38 sekund. Dva góly Vervy, která vyhrála potřetí z posledních čtyř utkání, dal Richard Jarůšek. Za hosty se až v samém závěru prosadil Brendan O'Donnell.
  18:23aktualizováno  19:34

Hosté se představili na severu Čech se zraněným Jaromírem Jágrem opět pouze na střídačce. A v první třetině mohli děkovat především brankáři Godlovi, který si připsal 20 zásahů, zatímco hosté pálili mezi tyčky pouze sedmkrát. Stav ale zůstal bezbrankový. I proto, že Hübl s Lukešem své možnosti nevyužili a na Godlovi ztroskotal po přečíslení dvou na jednoho s Mikúšem také zakončující Trávníček.

Ve druhé třetině se aktivita přesunula na hokejky Rytířů. Hned v jejím úvodu po špatném střídání domácích jeli ve třech na gólmana Januse, ale situaci vůbec nezvládli. Tváří v tvář na něho nevyzrál ani Ondřej Bláha, jenž se pokusil zakončit chytře mezi betony, ale Janus jeho úmysl přečetl.

V přesilovce krátce po polovině zápasu neproměnil velkou příležitost Stach. Po sérii příležitostí Středočechů se pak připomněli i domácí. Mahbod však ztroskotal na Godlovi a po souhře v situaci dvou na dva s Válkem dopadl stejně i Helt. Překvapit Januse se pak pokoušel ještě Zikmund, ani on ale skórem nepohnul.

S góly se roztrhl pytel ve 47. minutě, kdy v přesilovce pálil od modré čáry Jánošík a Jarůškova teč zajistila domácím vedení. Vzápětí nevyužil svou šanci Hübl, ale domácí to nemuselo mrze dlouho, neboť Petružálek jen chvilku nato zvýšil.

Uběhlo jen 34 sekund a bylo to už 3:0, když se z prostoru mezi kruhy znovu prosadil Jarůšek. Skvělou pasáž domácích pak završil individuální akcí Pavelka, jenž parádně připravil gól pro zblízka zakončujícího Myšáka. Cikánek následně vysvobodil z brankoviště Godlu. Janus přišel o první čisté konto až v čase 58:33, kdy využil přesilovku pět na tři O’Donnell.

Utkání 26. kola hokejové extraligy: HC Sparta Praha - HC Olomouc, 8. prosince 2019 v Praze. Hráči Olomouce (vpravo) se radují z druhého gólu.

Olomouc vyhrála na Spartě počtvrté v řadě

Domácí nastoupili ve speciálních dresech na oslavu zisku titulu před 30 lety. Hned v první minutě se dostal do šance Rousek, brankář Lukáš ale jeho samostatný nájezd vyrazil.

Pražané byli aktivnější, přesto inkasovali jako první. V 8. minutě překonal Machovského pohotově dorážející Olesz. Sparta následně dvakrát trefila tyč, v 19. minutě se ale dočkala vyrovnání. V přesilovce se prosadil Košťálek.

Na další výraznější šanci museli diváci čekat až do 27. minuty, kdy se před Machovského dostal Kolouch, gól však nedal. V polovině utkání měli domácí pětiminutovou výhodu přesilové hry po Strapáčově faulu na Pecha, navzdory střelecké převaze ale Lukáše překonat nedokázali.

Ve 45. minutě byli blízko vedení hosté, Tomečkova gólová střela však skončila v Machovského rychlé lapačce. O čtyři minuty později už se Hanáci branky dočkali. Ondruškovu střelu od modré lehce tečoval Kolouch a Olomouc vedla. Těsný náskok nakonec hosté udrželi až do konce. Při power play mohli ještě zvýšit, Kolouch ale trefil jen tyč.

Ostatní výsledky 26.kola:

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 6. M. Kovařčík, 24. M. Kovařčík (M. Stránský, Gernát), 45. M. Stránský (P. Vrána, Krajíček) 54. Martynek (Adamský, D. Musil), 59. Dravecký (Adamský, D. Musil) - 3. Kantner (Budík), 56. Mertl (Gulaš, Budík). Rozhodčí: Kika, Piragič (Chor.) - Nothegger (Rak.), Tošenovjan. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváci: 4532.

Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice Ridera 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 47. Dej (Výtisk), 60. Veselý (Dej). Rozhodčí: Hejduk, Harnebring (Švéd.) - Lučan, Kis. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 4208.

BK Mladá Boleslav - PSG Berani Zlín 3:6 (3:4, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 5. Bičevskis (R. Zohorna), 8. D. Šťastný (Klepiš), 11. J. Stránský (Skalický, Jeglič) - 4. Šlahař (Honejsek), 6 Gazda (Honejsek), 7. Fořt, 19. Šlahař (Herman, Honejsek), 55. Kubiš (Fryšara), 57. Claireaux. Rozhodčí: Pešina, Lacina - L. Kajínek, Špringl. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2598.

HC Dynamo Pardubice - HC Kometa Brno 6:2 (1:1, 3:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 11. Tybor (R. Kousal), 25. D. Kindl (J. Mikuš, Harju), 28. Tybor (R. Kousal), 32. M. Látal (R. Kousal, J. Kolář), 41. R. Kousal (J. Kolář, Kusý), 57. Tybor (R. Kousal) - 7. Lev (Plekanec, J. Hruška), 36. Orsava. Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 7:5, navíc T. Voráček (Pardubice) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 8017.

HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 3:2 po sam. nájezdech (2:0, 0:0, 0:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Flek (T. Rachůnek, Gríger), 10. Koblasa (Kohout, M. Rohan), rozhodující sam. nájezd Gríger - 44. Filippi (Birner, L. Hudáček), 60. Birner (Šmíd). Rozhodčí: Šindel, Hradil - D. Jelínek, Brejcha. Vyloučení: 0:2. Bez využití. Diváci: 3313.

Autor:

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...