Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Mountfield doma nasázel sedm branek. Liberec inkasoval v závěru a ztratil tak postup

Marek Schwarz se rozčiluje v duelu LM. foto: ČTK

Aktualizováno
Hradec Králové - Hokejisté Hradce Králové stvrdili postup do vyřazovací části Ligy mistrů na závěr základní skupiny H vysokým vítězstvím nad Štýrským Hradcem 7:1. Debakl rakouského celku se zrodil ve třetí třetině, kterou domácí vyhráli 5:0. Úkol v podobě tříbodové výhry naopak nezvládl Liberec. V závěru duelu s Augsburgem musel za stavu 2:2 riskovat, inkasoval rozhodující gól a prohrál 2:3.
  19:19aktualizováno  22:49

Nasazení pro los osmifinále:

Koš A (vítězové základních skupin): Lulea, Skelleftea AIK, Frölunda Indians (všechny Švéd.) EHC Biel-Bienne, EV Zug, Lausanne HC (všechny Švýc.), Adler Mannheim, Red Bull Mnichov (oba Něm.).

Koš B (druhé týmy základních skupin): HC Škoda Plzeň, Mountfield Hradec Králové (oba ČR), Djurgaarden IF, Färjestad BK (oba Švéd.), SC Bern (Švýc.), Tappara Tampere (Fin.), Augsburger Panther (Něm.), Junosť Minsk (Běl.).

Hradci Králové zajistila postup úterní výhra obhájce prvenství Frölundy. Švédský tým vyhrál v Cardiffu jasně 9:2, díky čemuž dnes mohli trenéři Mountfieldu v duelu s posledním týmem tabulky dopřát řadě opor volno.

Domácí měli dobrý nástup a Perret ho v šesté minutě potvrdil vedoucí brankou. Ve 28. minutě sice vyrovnal King, ale to bylo ze strany hostů všechno. Ještě do druhé přestávky vrátil Hradci Králové vedení Vincour.

Ve třetím dějství už se hrálo podle not domácích hokejistů. Na střely mezi tyče ho vyhráli málo vídaným rozdílem 25:2 a oslavili ještě pět gólů. Postupně se trefili Paulovič, jenž v utkání zaznamenal i dvě asistence, Bičevskis, Kubík, Chalupa a Radovan Pavlík.

„Jsme rádi, že jsme zápas zvládli, a to i s více vstřelenými góly, byť jsme je dali především ve třetí třetině. Myslím, že to kluci odehráli výborně, měli dobrý pohyb. Samozřejmě jsme šťastní, že jsme postoupili ze skupiny,“ řekl trenér Tomáš Martinec.

Zcela opačné pocity zavládly pod Ještědem. Bílí Tygři vydřeli před týdnem naději v nájezdech, ale na úkor svého dnešního soupeře Augsburgu mohli postoupit jen za předpokladu, že německý tým porazí v základní době.

Hosté před téměř šesti tisíci diváky začali lépe, když McNeill otevřel už ve třetí minutě skóre. V sedmé minutě kontroval Hudáček, a když pak Severočeši přečkali bez úhony čtyřminutové oslabení po Vlachově prohřešku, Hudáček je svým druhým zásahem poslal v čase 19:57 do vedení.

Jenže další góly už Bílí Tygři nepřidali. V úvodu druhé části mohl Hudáček dovršit hattrick, brankář Roy byl ale proti. Z dobré šance zakončil o chvilku později nepřesně Filippi.

Liberečtí hráli v polovině zápasu znovu čtyři minuty v oslabení, hostům však pláchl Ordoš a v koncovce rozezvučel tyčku. Místo pojistky a navýšení náskoku vyrovnal v 35. minutě Sezemsky.

Bulíř a Birner mohli ve třetí třetině vrátit Liberci vedení, tlak Bílých Tygrů ale kýžený třetí gól nepřinesl. A tak domácí museli v závěru zariskovat s hrou bez gólmana, čehož využil Fraser a poslal Augsburg do vyřazovací fáze. 

Marek Schwarz se rozčiluje v duelu LM.
Michal Birner v pokusu o teč.

Hokejová Liga mistrů - skupina C:

Bílí Tygři Liberec - Augsburger Panther 2:3 (2:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. L. Hudáček (Birner, Bulíř), 20. L. Hudáček (Bulíř, J. Vlach) - 3. McNeill, 35. Sezemsky (LeBlanc, Valentine), 59. Fraser. Rozhodčí: Jefremov (Kaz.), Kika - Hynek, Špůr (všichni ČR). Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. Diváci: 5733.
Sestava Liberce: Schwarz - Šmíd, Hanousek, Derner, Havlín, Knot, Kolmann - L. Hudáček, Bulíř, Birner - Lenc, Filippi, Marosz - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Zachar, A. Musil, J. Vlach. Trenéři: Augusta a Jiří Kudrna.

Tabulka:
1.Lulea6321026:1514
2.Augsburg6222018:1512
3.Liberec6111320:206
4.Belfast6101412:264

Hokejová Liga mistrů - skupina H:

Štýrský Hradec - Mountfield Hradec Králové 7:1 (1:0, 1:1, 5:0)
Branky a nahrávky: 6. Perret (Paulovič), 34. Vincour (Cingel), 45. Paulovič (Vincour), 49. Bičevskis (Miškář), 55. Kubík (M. Chalupa), 57. M. Chalupa (Čáp, Paulovič), 59. R. Pavlík (Cingel) - 28. King (Setzinger, Yellow Horn). Rozhodčí: Smetana (Rak.), Šír - Kis, D. Klouček (všichni ČR). Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. Diváci: 2569.
Sestava Hradce Králové: Š. Lukeš - Čáp, R. Pilař, Šalda, Allen, Gaspar, Nedomlel - Poppel, Bičevskis, Miškář - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Kevin Klíma, Perret - Jergl, Kubík, M. Chalupa. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Tabulka:
1.Frölunda6401134:1713
2.Hradec Králové6400222:1312
3.Cardiff6210218:308
4.Štýrský Hradec6011414:283
Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...