Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Nemají ani na zaplacení stadionu. Zkrachuje slavná značka Slovan Bratislava?

Sport

  6:00
bratislava - Na konci května oznámili, že končí v KHL. A že se z ekonomických důvodů vracejí do slovenské extraligy. O měsíc později se situace hokejového Slovanu Bratislava ještě zhoršila. Stále nemá peníze a není vyloučeno, že zkrachuje.

Skončí nejpopulárnější slovenská značka? foto: ČTK

Stomilionový dluh Chomutova? To nesvědčí o dobrém jménu extraligy, smutní její šéf

Když Juraj Široký mladší, jeden z předních činovníků Slovanu, na konci května oznamoval, že se Slovan vrací do slovenské extraligy, dostal otázku, jak je na tom klub s dluhy. 

Bez váhání přiznal, že jde o částku v řádu několika milionů eur.

Situace okolo tradičního klubu ze Slovenska se nelepší a začíná ho tlačit čas. Zaprvé musí mít podle licenčních podmínek zaplacené veškeré své závazky, aby mohl naskočit do extraligy, zadruhé hrozí, že ani nebude mít kde hrát.

Bývalý útočník Slovanu Michal Vondrka

Město Bratislava totiž nově oznámilo, že mu Slovan stále nezaplatil za pronájem stadionu. 

Dluh už přesáhl hranici milionu eur. Samospráva dala klubu čas do konce června, jinak bude podle usnesení městských poslanců jednat bratislavský primátor Matúš Vallo o vypovězení veškerých nájemních smluv.

„Klub s městem komunikuje, nicméně své závazky stále neuhradil. Naše stanovisko se nemění – pokud chce Slovan využívat prostory zimního stadionu, musí dluh splatit,“ pravil tiskový mluvčí bratislavské radnice Peter Bubla.

Magistrát už dokonce připravuje alternativy využití stadionu, pokud v něm Slovan skončí.

Je zřejmé, že Slovan zatím marně hledá štědrého sponzora, který by nejen zaplatil ohromné dluhy blížící se hranici 100 milionů korun, ale navrch zajistil rozpočet na novou sezonu.

Dluhy nezodpovědného vedení Slovanu ohrožují i mládež, která za pronájem ledových ploch dluží 136 tisíc eur, tedy zhruba 3,6 milionu korun. 

Václav Nedorost a Miloš Říha
Radující se hokejisté Slovanu Bratislava.

Zde je magistrát trochu benevolentnější a dává klubu čas do konce srpna s tím, že musí platby za pronájem v nové sezoně realizovat s předstihem, nikoli zpětně.

Slovan dluží za nájemné, služby spojené s nájmem, smluvní pokuty a úroky z prodlení městské organizaci Správa tělovýchovných a rekreačních zařízení, která už přistoupila k vymáhání částky soudní cestou.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!