Pátek 24. května 2024, svátek má Jana
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

„Neznám lepší pocit, než být opět zdravý.“ Mladý hokejista Novák porazil rakovinu

Hokejista Pavel Novák. foto: Instagram Pavel Novák

Ve světě, kterému v současnosti vládne především negace, závist a nenávist, šlo o příjemné oživení. O chvíli, která musela potěšit nejen hokejové fanoušky.
  17:47

„Zdravím všechny, po několika měsících zdravotních potíží se s vámi rád podělím o radostnou zprávu, porazil jsem rakovinu. Neznám lepší pocit, než být opět zdravý,“ vyťukal na svůj instagramový účet juniorský hokejový reprezentant Pavel Novák k fotce, na které má po tváři a hlavě pěnu na holení a široký úsměv.

Radostné oznámení přišlo necelé čtyři měsíce po úplně jiné zprávě. Bylo to 24. června, kdy Novák zveřejnil následující zprávu: „Jsou věci, o kterých se těžko mluví, ale mluvit by se o nich mělo. Bohužel mi zdravotní stav nedovoluje přípravu na další sezonu. Před pár dny mi bylo diagnostikováno onkologické onemocnění a brzy začnu podstupovat léčbu. Následující měsíce to nebude lehké. Pevně věřím, že vše dopadne dobře a brzy zase budu létat s radostí po ledě.“

Nyní si může své přání začít plnit. Vždyť dvacetiletý táborský rodák měl slušně našlápnuto. Účastník světového šampionátu do 20 let z roku 2021 měl za sebou dvě sezony v kanadské juniorské soutěži WHL, kde v dresu Kelowny Rockets zapsal 117 zápasů a solidních 130 bodů (54+76).

I díky těmto skvělým výkonům si vysloužil ještě na začátku května tříletý nováčkovský kontrakt od Minnesoty Wild, která jej draftovala v roce 2020 v pátém kole coby celkově 146. hráč v pořadí, na celkově 2,54 milionu dolarů.

Ostatně i v zámoří si skvělé novinky všimli, nejen v lokálních denících v Minnesotě, ale za krátkou zprávu stála Novákova výhra nad zákeřnou nemocí také prestižnímu CBS Sports.

S gratulací pod příspěvek přispěchaly vedle řady hráčů (například Radek Faksa) i oficiální profily české hokejové reprezentace a obou Novákových zámořských klubů – Kelowny a Minnesoty.

Mimochodem, talent se zhruba pěti tisíci sledujících nasbíral pod radostnou zprávou přes 12 tisíc pozitivních reakcí, tzv. srdíček.

Tentokrát jsou bezesporu na místě. A nezbývá než věřit, že brzo jejich počet překoná fotka či video debutového gólu českého ofenzivního talentu v nejslavnější lize světa...

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...