Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

NHL: Frk si zahrál téměř po dvou měsících a přihrál na gól, další Češi nebodovali

Sport

  7:06
NEW YORK - Útočník Martin Frk nastoupil v NHL po téměř dvou měsících a přispěl jednou přihrávkou k výhře Detroitu 4:0 nad New Jersey. Další český hráč v pátečním programu nebodoval. Colorado uhájilo v Západní konferenci druhou divokou kartu před Arizonou, kterou porazilo doma 3:2 po nájezdech a zvýšilo před ní náskok na rozdíl tří bodů.

O rok mladší Martin Frk bral o 50 tisíc dolarů méně, představil se v 30 duelech a zaznamenal šest bodů za gól a pět přihrávek. foto: www.nhl.cz

Frk podával na farmě Detroitu spolehlivé výkony a od polovina února si připsal nejen třináct bodů (4+9) v deseti zápasech, ale získal i dvanáct plusových bodů do statistiky +/-. Český útočník oslavil návrat do zápasu NHL přihrávkou v předposlední minutě u branky na 4:0, když od něho převzal puk na obranné modré čáře Andreas Athanasiou a pěkným sólem uzavřel skóre.

Colorado se v prostřední třetině ujalo dvoubrankového vedení trefami Nathana MacKinnona a Dericka Brassarda v přesilových hrách. Arizona kontrovala dvěma zásahy obránce Olivera Ekmana-Larssona, který vyrovnal na 2:2 v poslední minutě. V rozstřelu se prosadil pouze MacKinnon. Hrdinou zápasu se ale stal Philipp Grubauer, který zastavil 42 střel a všechny tři nájezdy.

Autor: